hynas Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Na wstępie chciałbym się przywitać, to mój pierwszy postna forum. Nie jestem wielkim audiofilem oraz znawcą sprzętu audio, mam nadzieję że pomożecie mi rozwiązać moje problemy. Posiadam ampli Denon AVR 2113 który pracuje w systemie 5.1 a głośnikami frontowymi są Dali Zensor 7, salon 25 m2. Jeżeli chodzi o kino domowe jestem bardzo zadowolony, problem zaczyna się przy stereo, z którego coraz częściej chciałbym korzystać, zródła to spotify oraz gramofon, ale w tej konfiguracji dźwięk jest nawet jak dla mnie słaby, gra płasko z kiepskim basem, jedynie góra ma akceptowalną barwę. Myślę więc, potrzebuję wzmacniacz stereo, ale obejrzałem tył mojego Denona i nie ma on wyjść pre-out. Podpowiedzcie, jaki wzmacniacz mógłby uwolnić dziek z moich Dali ?, jak mogę taki system spiąć jeżeli nie mam wyjść pre-out w ampli ? Kolejna sprawa, pod wzmacniacz chciałbym podpiąć gramofon więc potrzebne wejście phono Odpisz, cytując
Palmos Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Tzn. że w kinie bas jest ok a w stereo kiepski? Dobrze rozumiem? Bo nie wiem czy właśnie czasem zenzory nie są tu wąskim gardłem na 25 metrach. Odpisz, cytując
hynas Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 11 minut temu, Palmos napisał: Tzn. że w kinie bas jest ok a w stereo kiepski? Dobrze rozumiem? Bo nie wiem czy właśnie czasem zenzory nie są tu wąskim gardłem na 25 metrach. W kinie gra jeszcze sub Klipsch rw10d Salon ma trochę mniej niż 25 m2, ale jest pół otwarty na drugi mniejszy pokój. Odpisz, cytując
Palmos Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu No właśnie. Mój kolega miał je w 20m i grały super, potem poszedł w MA Silvery 300 i zrobiło się za dużo basu. Więc może one nie dają rady w tym zakresie. A tego suba do stereo nie da rady podpiąć? Odpisz, cytując
hynas Napisano 42 minuty temu Autor Napisano 42 minuty temu 42 minuty temu, Palmos napisał: No właśnie. Mój kolega miał je w 20m i grały super, potem poszedł w MA Silvery 300 i zrobiło się za dużo basu. Więc może one nie dają rady w tym zakresie. A tego suba do stereo nie da rady podpiąć? Z subem próbowałem, brakuje mi jednak przy nim kontroli i precyzji basu. Odpisz, cytując
Palmos Napisano 37 minut temu Napisano 37 minut temu Ok Możesz oczywiście spróbować z wzmacniaczem stereo. Zazwyczaj właśnie w stereo grają lepiej niż amplitunery. Nie musisz od razu kupować. Salony audio chętnie wypożyczają żeby sprawdzić jak zagrają w domu klienta. Odpisz, cytując
Recommended Posts