Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
16 minut temu, _A_R_T_ napisał:

Wszystko jest kwestią gustu. 

Dla mnie Fiio Warmer jest dużo lepszy od DAC'a w WiiM Pro Plus / Ultra oraz na przykład od K11 R2R z zasilaniem liniowym. Natomiast stawiam znak równości między Warmer a Ares i to od preferencji słuchacza zależy co wybierze dla siebie.

Pełna zgoda.

Natomiast przy pierwszych postach i recenzjach można było odnieść wrażenie, że to jakiś przełomowy produkt, a że też kwota niewielka jak na Audio, to stwierdziłem, że zaryzykuję.

Miałem doświadczenia (dłuższe) z R26, który jest poziomem bardziej Pontusa niż Aresa (nie wiem też który to był Ares), stąd obawiam się, że jak go dostanę to będzie szybki OLX 😅

Napisano
32 minuty temu, jakubk napisał:

Natomiast przy pierwszych postach i recenzjach można było odnieść wrażenie, że to jakiś przełomowy produkt, a że też kwota niewielka

Wszystko zależy z czym się porównuje. Jeśli z dac wiima albo dac wbudowanym w np. średniej klasy wzmacniacz to tak - produkt może okazać się przełomowy. Natomiast w porównaniu z np. chord mojo2, innym dac r2r lub aresem (który może jest więcej niż 2x droższy) to już nie koniecznie.

U mnie:

Magnat MR780 - K11 R2R - "skok przełomowy".

K11 R2R - Warmer R2R  - "skok ale już nie przełomowy"

1 godzinę temu, jakubk napisał:

Miła Pani z hifigo wysłała informację, że czas oczekiwania to na ten moment to 'miesiąc lub ponad miesiąc'. Tyle powiedział producent. Oczywiście jest to dla zamówienia złożonego 27 grudnia...

57 minut temu, _A_R_T_ napisał:

to chyba nie jest jednak taki szał na jaki warto czekać.

Ja Cię doskonale rozumiem i też bym się wkurzył.

Natomiast jak chcesz sprawdzić czy Warmer jest dla Ciebie to możesz wypożyczyć z jakiegoś salonu audio - będzie już pewnie nawet wygrzany.

Napisano

Dokładnie, dlatego też chciałem sprawdzić samemu. W porównaniu  z dacami wbudowanymi we wzmacniacze, które nie zawsze ale najczęściej 'są, bo są' to się domyślam, że będzie lepiej. Nie było jednak do tej pory porównań z droższymi dacami (~5k), nawet takimi popularnymi ostatnio jak Laiv czy Holo. 

Pytanie czy w salonach się jeszcze ostały jakieś sztuki FiiO przy tej popularności tematu.

Napisano (edytowany)

Powiem wam, że trochę zgłupiałem. Warmer 1 dnia był znacznie gorszy od Hegla pod każdym względem - no może poza wyglądem. Miałem nie porównywać tych daców przełączając się między nimi i słuchając szczegółów, bo celem zakupu Warmera nie było 6% więcej basu, 7% mniej środka itp., ale ogólne odczucie r2r i lamp. Zmieniłem jednak podejście, bo po około 80h pracy prawie nie odróżniam Warmera od Hegla. Bas jest trochę inny - jak facet w orkiestrze uderza w kocioł, to ten jest odrobinę cichszy niż w Heglu, ale za to dłużej wybrzmiewa. Soprany są na swoim miejscu, może troszkę inne, ale wszystko tam jest.

Szczerze mówiąc miałem komuś zaoszczędzić czekania i wystawić go w weekend na sprzedaż, dociułać do jakiegoś Musiciana/Denafripsa czy może Audio-GD, ale teraz już nie jestem taki zdecydowany...

Bas w tym utworze jest lepszy na Warmerze niż w Hehlu:

https://tidal.com/track/553/u

Edytowano przez bartleby
Napisano
3 godziny temu, Palmos napisał:
4 godziny temu, _A_R_T_ napisał:

to chyba nie jest jednak taki szał na jaki warto czekać.

Ja Cię doskonale rozumiem i też bym się wkurzył.

Natomiast jak chcesz sprawdzić czy Warmer jest dla Ciebie to możesz wypożyczyć z jakiegoś salonu audio - będzie już pewnie nawet wygrzany

To było oczywiście do @jakubk