cezarg1410 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Cześć. Posiadam budżetowe kino domowe: Ampli to Sony str-dh790. Przednie kolumny magnat monitor supreme 802. Centralny magnat c252, surroundy magnat monitor 102. Jako sub magnat rs12. Chcę zamontować w końcu głośniki atmos - 2 Górne, bo tylko do nich wyprowadziłem kable na etapie remontu. Umieszczenie głośników (oraz kabli pod atmos) niemal zgodnie ze standardami od Dolby. Niemal, bo obecnie sub nie stoi tak jak powinien: nie dość że odsunięty jakiś metr w lewo od przedniej lewej kolumny to jeszcze skręcony o 90 stopni. Niestety był to niezbędny kompromis z żoną Do rzeczy: po przejrzeniu forum waham się między dwoma głośnikami na atmos: - Cambridge minx 22 - Polk Audio owm3 Po analizie widzę takie wady wyżej wymienionych: - Polk ma wadę "estetyczną" - mnie tam pasują ale znowu - żona - Minxy mam przemyślenie, że mogą być trochę zbyt "płaskie" w graniu - z tego co kojarzę przenoszą dopiero od 120Hz, co pewnie normalnie nie jest problemem, ale tutaj myślę o tym nieszczęśliwie ulokowanym subie - obawiam się efektu, w którym słyszę obiekty nad sobą, ale jednocześnie bas nie dochodzi, z góry a gdzieś z boku. Uprzejmie proszę o poradę Odpisz, cytując
Recommended Posts