pancurski Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dzień dobry, Stoję przed wyborem nowych kolumn do wzmacniacza jak w temacie. A dokładnie: Heco Aurora 300 (XT) albo Elac Debut Reference DBR62. Obecnie mam 15 letnie PSB Alpha B1, które lubię za ogromną muzykalność, można słuchać godzinami. No ale brakuje mi trochę dokładniejszej góry i w zależności czego słucham - silniejszego bardziej punktowego basu. Wybór ograniczyłem do wspomnianych powyżej modeli. Niestety w Lublinie mogę odsłuchać tylko Elac. Czy forumowicze mogliby coś doradzić? Teoretycznie za Heca przemawia atrakcyjniesza cena, za Elac przedni bass reflex i wygląd . Co prawda obecne PSB mają tylny, ale ponoć Heca jest bardziej wymagająca jeśli chodzi o odległość od tylnej ściany i te przysłowiowe pół metra trzeba im dać. PS. Czy w Warszawie byłaby możliwość odsłuchania w jednym salonie powyższych konfiguracji czyli Pioneer A-40AE z Elac, albo z Hecą? Odpisz, cytując
Recommended Posts