PiotrBudowniczy Napisano Poniedziałek o 10:22 Napisano Poniedziałek o 10:22 Mam taki problem: Czasem zrywa mi połączenie audio-video między AVR -> TV na 2-3 sekundy. Niezależnie od źródła - sygnał nadawany jest z PC lub PS5. W przypadku PC resetuje mi połączenie raz na kilka godzin, a w przypadku PS5 raz na pół godziny. To jest bardzo cykliczne, co do minuty. Zerwanie handshake HDMI zauważam też, gdy podłączam szybką ładowarkę Samsunga do tej samej listwy, pod którą podłączony jest AVR. Albo parę razy gdy się naelektryzowałem i dotknąłem obudowy komputera - przeszedł impuls, tracone audio-video, a po kilku sekundach ustanawia połączenie z automatu. Problem nie był odczuwalny przy moim poprzednim AVR - Denon, gdzie coś takiego zdarzało się może raz na 10 godzin. W przypadku nowego AVR - Pioneer dzieją się takie rzeczy notorycznie. Wszystkie te urządzenia podłączone są w jednym obwodzie elektrycznym. Ale ciekawostką jest to, że raz na innym obwodzie włączana była mikrofalówka i dokładnie w tym momencie zerwało mi połączenie PC - AVR - TV - co nie powinno mieć żadnego związku - chyba że to zbieg okoliczności. Nie używam żadnych listew audiofilskich, mam po prostu zwykłą listwę przeciwprzepięciową. Czy zastosowanie listwy z filtrami np. Taga Harmony PF-400 pomoże, czy może gdzie indziej jest pies pogrzebany? Odpisz, cytując
Recommended Posts