malinowski90 Napisano Wtorek o 18:12 Napisano Wtorek o 18:12 Witam. Posiadam głośnik sony xs l154p5b i na jego bazie chcę zbudować subwoofer domowy. Mimo że głośnik jest dedykowany bardziej do obudowy zamkniętej interesuje mnie budowa skrzyni typu bass reflex. Program winisd wylicza mi ogromną skrzynię o pojemności około 170 litrów co uważam za znaczną przesadę. Proszę o pomoc w wyliczeniu rozsądnej skrzyni z portem wraz ze średnicą i długością portu bass reflex. Ma to być subwoofer domowy, jako uzupełnienie zestawu stereo. Poniżej zamieszczam link do parametrów głośnika. Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc i wskazówki. https://www.sony.pl/electronics/support/in-car-speakers-xsl-series/xs-l154p5b/specifications Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Co by nie robić, to ten głośnik nie nadaje się do obudowy BR. To dosyć specyficzny głośnik i zagra tylko w obudowie zamkniętej. W BR będzie zamulał niemiłosiernie Nie miałem go w rękach, ale patrząc na parametry i na to co pokazuje WinISD, to raczej nie będzię z tego jakiegoś sensownego grania niestety. Jeżeli jednak już go masz i chcesz się nim pobawić, to możesz mu zrobić obudowę zamkniętą (jakieś 50 l + wytłumienie do dobrania) i posłuchasz jak to gra. Odpisz, cytując
Recommended Posts