Orondil_1 Napisano Piątek o 16:33 Napisano Piątek o 16:33 Cześć. To mój pierwszy post tutaj; chciałbym się przy tej okazji przywitać. Planuję zakupić wzmacniacz Exposure. Pierwotnie zakładałem model Exposure 1010, ale widzę, że można za niewiele większe pieniądze kupić model Exposure 2010/2010S/2010S2. W sieci znalazłem mało materiałów na temat tych wzmacniaczy; zazwyczaj dość pozytywne recenzje, ale nie bardzo mogę znaleźć informacji na temat porównania tych urządzeń pod względem jakości dźwięku i brzmienia. Wyczytałem jedynie, że model 1010 brzmi bardziej podobnie jak 3010, a model 2010 ma inny charakter, choć nawet między kolejnymi rozwinięciami (?) tego modelu jest dość wyraźna różnica w brzmieniu. Proszę osoby znające ten sprzęt o garść uwag na temat różnic w brzmieniu, zaletach i wadach poszczególnych modeli, no i czy zdecydowanie warto odpuścić sobie najniższy model skupiając się na mocniejszym bracie. Rozważam zakup wzmacniacza do małego pokoju (raczej na dłuższy czas jestem skazany na taką powierzchnię) o pow. ~14 m2 i raczej z nastawieniem na sluchanie z umiarkowaną głośnością (szanując komfort psychiczny sąsiadów). Będę wdzięczny za odrobinę wiedzy nas temat sprzętu tego producenta. Odpisz, cytując
panbulka_ Napisano Niedziela o 16:55 Napisano Niedziela o 16:55 Od ponad dwóch lat gra u mnie 3010 ale niestety nie porównywalem go do inych modeli tego producenta. Jak się odezwiesz na PW moge spróbować opisać mojego 3010. Odpisz, cytując
Orondil_1 Napisano wczoraj o 09:52 Autor Napisano wczoraj o 09:52 @panbulka_ dzięki za odzew. 3010 trochę wychodzi poza mój zakładany budżet, ale gdybym kolejny raz przesunął granicę, to chętnie się zwrócę po szczegóły. Odpisz, cytując
panbulka_ Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Co jakiś czas patrze na znany portal ogloszeniowy i 3010 caly czas trzyma cene. Ciagle mi chodzi po glowie czy nie dokupic koncowki mocy Odpisz, cytując
Orondil_1 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Widzę też, że u nas dominują srebrne modele. W innym znanym portalu (zagranicznym) raczej przewijają się czarne sprzęty. Kolor nie gra, ale jakoś wersje ciemne bardziej wtapiają się w otoczenie. : ) Odpisz, cytując
Recommended Posts