Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć.

To mój pierwszy post tutaj; chciałbym się przy tej okazji przywitać.

Planuję zakupić wzmacniacz Exposure. Pierwotnie zakładałem model Exposure 1010, ale widzę, że można za niewiele większe pieniądze kupić model Exposure 2010/2010S/2010S2. W sieci znalazłem mało materiałów na temat tych wzmacniaczy; zazwyczaj dość pozytywne recenzje, ale nie bardzo mogę znaleźć informacji na temat porównania tych urządzeń pod względem jakości dźwięku i brzmienia. Wyczytałem jedynie, że model 1010 brzmi bardziej podobnie jak 3010, a model 2010 ma inny charakter, choć nawet między kolejnymi rozwinięciami (?) tego modelu jest dość wyraźna różnica w  brzmieniu. Proszę osoby znające ten sprzęt o garść uwag na temat różnic w brzmieniu, zaletach i wadach poszczególnych modeli, no i czy zdecydowanie warto odpuścić sobie najniższy model skupiając się na mocniejszym bracie. Rozważam zakup wzmacniacza do małego pokoju (raczej na dłuższy czas jestem skazany na taką powierzchnię) o pow. ~14 m2 i raczej z nastawieniem na sluchanie z umiarkowaną głośnością (szanując komfort psychiczny sąsiadów). Będę wdzięczny za odrobinę wiedzy nas temat sprzętu tego producenta.

Napisano

Widzę też, że u nas dominują srebrne modele. W innym znanym portalu (zagranicznym) raczej przewijają się czarne sprzęty. Kolor nie gra, ale jakoś wersje ciemne bardziej wtapiają się w otoczenie. : )