Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Stoję przed wyborem dwóch urządzeń gramofon Audio-Technica AT-LPW50PB  i viim ultra streamer 
Będzie podłączony do Pioneer SA 508 po całkowitej renowacji.

Co zagwarantuje mi większą precyzję dynamikę szczegółowość, iść w streamer czy w gramofon.

images.jpeg

p-audio-technica-at-lpw50pb-czarny.jpg

PXL_20260131_140143154.PORTRAIT.jpg

Napisano

Streamer rzecz jasna da Ci na starcie dostęp do olbrzymich zbiorów nagrań za moim zdaniem przystępny cenowo abonament. Gramofon, o ile nie masz dużej kolekcji winyli, ograniczy Cię na początku tylko do tego co posiadasz, i co stopniowo będzie wzbogacało Twoje zbiory. Najlepiej byłoby wybrać jedno i drugie 🙂 jeśli masz ograniczone budżet to myślę, że rozsądniej jest zacząć od streamera, a później dokupić gramofon. Co do samej jakości nagrań to muszą się wypowiedzieć Ci, którzy bardziej w tym siedzą, ale może być tak, że budżetowy streamer da Ci lepszą jakość niż budżetowy gramofon. Ale to tylko moje przypuszczenie, bo choć sam mam gramofon i streamer to nie robią regularnych porównań między albumami odtwarzanymi na jednym i drugim urządzeniu 🙂

Napisano

Wybór gramofonu to powinien być bardzo świadomy i zdecydowany wybór, żeby to miało sens i nie było rozczarowania – a taka postawa wyklucza zadawanie pytań jak w temacie.
W dodatku gramofon tak, ale nie jako jedyne źródło.