Tusiek Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Witam wszystkich. Pewnie jak wiele innych osób napaliłem się na Focale Vestie n4 w dość korzystnej cenie. Jestem totalnym amatorem jeśli chodzi o audio. Przyszedł czas na jakieś lepsze stereo do nowego domu do salonu - 35m2, z na chwilę obecną kiepską akustyką. O tyle same kolumny mi się podobają i w miarę orientuje się chyba jak grają ( słuchałem Arie) to nie mam pojęcia czym to napędzić. Całe AI mam przeczytane, porównania i propozycje, ale wiadomo, to AI. Rzeczywistość jest inna. Budżet dość skromny, ok 4500. Może być używany. Chciałbym mieć albo All im one albo wzmacniacz + jakiś streamer a HDMI arc + ewentualnie możliwość podpięcia subwoofera- choć nie wiem jak te Focale grają basem. Słucham głównie rocka i popu, lubię troszkę mocniejszy bas w utworach. Z tego co się naczytałem : Roksan Attessa+ streamer np wiim ultra - mój faworyt - choć nie wiem czemu. cambridge audio cxa81 mk2 + wiim ultra Advance Paris a7 - ciężko chyba będzie w tym budżecie Yamaha R-N803D - ciut mniej polecana przez AI Rotel A14 MkII - ale chyba nie ma HDMI arc. Lubię chyba bardziej ciepłe granie. Boje się że to dość duże kolumny i muszą mieć chyba zapas mocy. Będę wdzięczny za pomoc. Odpisz, cytując
Recommended Posts