Jakub Madaliński Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Witam wszystkich serdecznie. Na wstępie zaznaczę, że nie tylko jestem nowy na forum ale również w świecie szeroko rozumianego "audio". Stoję przed dylematem zakupu zestawu od Klipsch lub POLK miałem możliwość odsłuchu zarówno jednego i drugiego zestawu i szczerze nie mogłem zdecydować dlatego jeszcze się wstrzymałem i postanowiłem trochę poczytać. Grać będą pod wzmacniaczem Denon DRA - 900H, sam salon w którym ów sprzet będzie ma około 30m2 jednak od głośników do sofy jest nieco ponad 2m. Co do źródła i rodzaju muzyki to jest to internet + gramofon, jeśli chodzi o rodzaj to głównie jest to muzyka elektroniczna ( techno, house, drum n base etc ), muzyka gitarowa oraz "stare hity". Jestem świadomy tego, że nie ma sprzętu na tyle uniwesalnego aby radził sobie z wszystkim idealnie ( zwłaszcza w tym pułapie cenowym ) Ale może jednak ktos będzie w stanie sprawę bardziej im rozjaśnić i doradzić. Drugą kwestią jest umieszczenie bass reflexu gdzie kolumny u mnie będą niestety zmuszone stać tak blisko ściany jak to możliwe POLK ma reflex z tyłu może będę im w stanie dać około 15 cm "oddechu" od ściany ale czy to będzie ok ? Mam też wątpliwości co do roku produkcji czy jest to coś na co powinienem zawracać uwagę ? Czy jednak nowsze POLK mają realnie zastosowaną lepszą / nowszą technologię ? Wszystkim z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts