Patryk Szulc Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jak w temacie. Mogę je kupić od znajomego za nieco ponad 2 tysie, który będzie je wystawiał na sprzedaż, ponieważ kupił jakieś Proac za grubo ponad 5 000, które to dopiero jak twierdzi "pokonały" te NHT a podobno szukał długo. Co się dowiedziałem od niego. Że przede wszystkim dobry jakościowo i wydajny wzmacniacz u niego Plinius 9200 (patrzyłem ile on kosztuje, prawie 10 000 (@@), czy to nie przesada?). Miał wcześniej Audio Physic Tempo VI i jak kupił te NHT to AP sprzedał, tak było, bo to wiem. Twierdzi, że z byle czym zagrają byle jak, z dobrym wzmacniaczem podobno bajka. I teraz pytanie czy to prawda czy raczej właśnie bajka? Poczytałem opinie, na konkurencyjnym audiostereo bardzo chwalą, również te monitory SuperOne. Poczytałem na zagranicznych, też chwalą, te i te monitory SuperOne. Na audioreview też masa komentarzy, też większość pozytywne. No i kurczę nie wiem co robić, bo nie znam marki a pieniądze bardzo rozsądne, za głośniki, które tak grają. W sensie jak opisują w opiniach i ten znajomy. Kawałek mam do niego więc raczej wypożyczenie nie wchodzi w rachubę. Wzmacniacz mam Musicala a300, ponoć spokojnie wystarczy. Swoje obecne (w sumie już nie) kolumny sprzedałem, bo były za duże do 22m. Może ktoś zna te NHT i coś o nich napisze? Odpisz, cytując
Recommended Posts