Patryk Szulc Napisano Czwartek o 20:05 Napisano Czwartek o 20:05 Jak w temacie. Mogę je kupić od znajomego za nieco ponad 2 tysie, który będzie je wystawiał na sprzedaż, ponieważ kupił jakieś Proac za grubo ponad 5 000, które to dopiero jak twierdzi "pokonały" te NHT a podobno szukał długo. Co się dowiedziałem od niego. Że przede wszystkim dobry jakościowo i wydajny wzmacniacz u niego Plinius 9200 (patrzyłem ile on kosztuje, prawie 10 000 (@@), czy to nie przesada?). Miał wcześniej Audio Physic Tempo VI i jak kupił te NHT to AP sprzedał, tak było, bo to wiem. Twierdzi, że z byle czym zagrają byle jak, z dobrym wzmacniaczem podobno bajka. I teraz pytanie czy to prawda czy raczej właśnie bajka? Poczytałem opinie, na konkurencyjnym audiostereo bardzo chwalą, również te monitory SuperOne. Poczytałem na zagranicznych, też chwalą, te i te monitory SuperOne. Na audioreview też masa komentarzy, też większość pozytywne. No i kurczę nie wiem co robić, bo nie znam marki a pieniądze bardzo rozsądne, za głośniki, które tak grają. W sensie jak opisują w opiniach i ten znajomy. Kawałek mam do niego więc raczej wypożyczenie nie wchodzi w rachubę. Wzmacniacz mam Musicala a300, ponoć spokojnie wystarczy. Swoje obecne (w sumie już nie) kolumny sprzedałem, bo były za duże do 22m. Może ktoś zna te NHT i coś o nich napisze? Odpisz, cytując
Patryk Szulc Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Kolumny przyjechały. Jak za za kasę, którą zapłaciłem to jest hicior. Znajomy zaproponował taką cenę, że zapakowałem a300 do bagażnika i w drogę. Proac Response 2.5 zagrały oczywiście wyraźnie lepiej z jego Pliniusem ale miał też ciekawą lampę i tu już nie było to takie oczywiste choć różnica nadal słyszalna. Rzeczywiście potrzebują dobrego pieca, podłączyliśmy na chwilę jakiegoś przyzwoitego ale nie mocarza Maranza (trochę gratów nazbierał w piwnicy) i grało fajnie ale bez jakiegoś łaaaał. Po podłączeniu mojego Musicala a300 inne granie, później Plinius i jeszcze lepiej ale bez przepaści, szczerze to nie dołożyłbym kilka tysi za ten przeskok jakości z a300 na Pliniusa. Co można napisać, kapitalna przestrzeń i stereofonia. Barwa raczej neutralna/przejrzysta, słychać piec i źródło niż kolumny. No i bas, ten głośnik grający od spodu robi wrażenie, nie spodziewałem się takiego walnięcia z tych "kolumienek". Filmy z Netflixa to jakby się naprawdę w kinie siedziało Co ważne, przetworniki jak nowe a widziałem na zdjęciach jak potrafią wyglądać. Polecam brać jak gdzieś będą, bo za 2,5-3 tysiące nic lepszego się nie kupi zwłaszcza, jak ktoś sporo filmów ogląda. Podłączyłiśmy jeszcze na koniec jakieś Focale za ok 3 tysiące używki i grały niemal identycznie ale usiadłem po środku to dopiero zobaczyłem jaką te NHT maja stereofonie i przestrzeń, na Dark Knight to był odlot, te Focale nawet w połowie tak nie zagrały. Polecam szukać tych głośników Edytowano 1 godzinę temu przez Patryk Szulc Odpisz, cytując
Recommended Posts