mike8585 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) Czy odczuje różnice?a może nad? Edytowano 12 godzin temu przez mike8585 Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu Potrzebuje czegoś mocniejszego klipsch ma 150 w uważam nie rozkręcam max ale te kolumny to monstrum.mocny wznak potrzebny.yamaha nie ma w wyższych modelach większej mocy Odpisz, cytując
Bodo Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Co prawda nie miałem AS 700, ale miałem RN 803 ( to pokrewne sprzęty) i potem przechodziłem na As 1000 i następnie As 1100. I tak, różnice usłyszysz, ale opadu szczęki możesz nie doznać. AS 1000, brzmieniowo wyraźnie lepiej, czuć moc i walory stereofoniczne sporo lepsze, ale, wzmacniacz nie ma standay-a co spowodowało że hebelek włącznika był już mocno zmęczony (sprzęt kupowałem używany) i druga rzecz, wzmacniacz nagrzewał się nienaturalnie szybko w jednym miejscu, w okolicy zacisków głośnikowych prawego kanału. Nie wyłączał się, ale szybko i mocno się tam grzał, zapewne regulacje serwisowe byłyby wskazane. AS 1100, to potężna maszyna, pięknie wykonana, wycieraczki robią klimat, pary ma pod dostatkiem, ale brzmieniowo... no cóż pożałowałem sprzedaży 1000 czki. tu trzeba chyba dobierać kolumny z większym charakterem, bo wzmacniacz go nie da. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 9 godzin temu, mike8585 napisał: Potrzebuje czegoś mocniejszego klipsch ma 150 w uważam nie rozkręcam max ale te kolumny to monstrum.mocny wznak potrzebny.yamaha nie ma w wyższych modelach większej mocy Nie wiem co to za kolumny. Ale jeśli potrzebujesz mocy bez kompromisów. To zainteresuj się modułem IcePower np 1200 AS2 Nie jest to gotowy setup ,ale w 3 tyś zmieścisz się. Posiadam taki. Mocy na pewno ci nie zabraknie. 600w na kanał Edytowano 2 godziny temu przez Sundin997 Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Mi potrzeba 150 w przy 8 omach najlepiej klasyczny klasa AB przekonałem się że to są wielkie kolumny i wzmak nie daje rady Yamaha as700 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, mike8585 napisał: Mi potrzeba 150 w przy 8 omach najlepiej klasyczny klasa AB przekonałem się że to są wielkie kolumny i wzmak nie daje rady Yamaha as700 Kolumny klipscha mają zazwyczaj wysoką skuteczniość. Więc nie potrzebują dużo watów. 13 minut temu, Sundin997 napisał: klipsch ma 150 w Ja myślałem że to jakiś model klipscha:) Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Tak ale yamka się grzeje a słychać potem zniekształcenia jakby brak tchu te kolumny potrzebują więcej mocy fakt jest głośno ale to nie jest pełen potencjał tych głośników przy 150 w będzie .boje się o yamke że coś siadzie Edytowano 1 godzinę temu przez mike8585 Odpisz, cytując
Bodo Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Spoko, wzmacniacze mają zabezpieczenia przeciążeniowe i termiczne i raczej krzywdy sobie nie da zrobić Odpisz, cytując
Recommended Posts