Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Pięć dni temu dotarły do mnie zamknięte słuchawki studyjne Audio Technica ATH 990Z.

1.jpg.8e3cab5a7f0d801cbbb59703f0e383a5.jpg
Jakość wykonania na bardzo dobry poziomie wszystko dobrze spasowane - jest dobrze po prostu. A same słuchawki są na prawdę duużeee :) 

3.jpg.03c817f9ac136b9a2c88ebe42ef92068.jpg

Komfort noszenia tych słuchawek na prawdę genialny. Słuchawki świetnie leżą na głowie , nie uciskają (nawet po długim słuchaniu), nie spadają - jest super.

Na początku podłączyłem je pod smartfon Motorola G84 - i przyznam, że nie było źle (z aplikacji aimp dużo opcji do podrasowania dźwięku) - porównywałem je ze słuchawkami także od Audio Techniki ATH 220BT. Bezprzewodowe były głośniejsze ale jednak dźwięk z 990 słyszalnie lepszy.

Potem na warsztat poszedł mój systemowy wzmacniacz Yamaha R-N 602 - i tutaj lekki zawód - liczyłem na większe "wodotryski" :) Ale wczytując się w dane techniczne wyjścia na słuchawki w tym wzmaku zrozumiałem dlaczego jest co najwyżej - dobrze.
Z ciekawości podłączyłem słuchawki pod laptopa plus aplikacja AIMP - i efekt słuchania lepszy -  było bardziej przyjemnej z delikatnym efektem wow.

Następnie u kolegi zostały podłączone pod wzmacniacz słuchawkowy 
IFI AUDIO Zen Can Signature - i tutaj szczęka opadła :) Było fantastycznie - góra, średnica, dół - świetnie brzmiące. 
I już wiem, że czeka mnie zakup wzmacniacza słuchawkowego. Ja akurat planuje kupić tańszą wersję IFI ZEN CAN.

Z wad - to przede wszystkim strasznie palcuje się to aluminium co widać na zdjęciu poniżej. Więcej wad póki co nie zauważyłem. 
4.jpg.d24184902553bea8648adcc336fbb128.jpg
Po zakupie wzmacniacza słuchawkowego - podzielę się wrażeniami, bo póki co nie wykorzystuje moich słuchawek nawet w 50%.

2.jpg.daaae3fe80cfd1b3d904da56813bd0f8.jpg

Napisano

Również posiadam wyżej wymienione słuchawki (wpięte do FiiO k7). Bardzo udany model, jednak do wad zaliczyłbym oplot kabla, który powoduje, że w słuchawkach słyszymy ten szmer dotykanego przewodu :) 

Napisano
3 minuty temu, Raku1337 napisał:

Również posiadam wyżej wymienione słuchawki (wpięte do FiiO k7). Bardzo udany model, jednak do wad zaliczyłbym oplot kabla, który powoduje, że w słuchawkach słyszymy ten szmer dotykanego przewodu :) 

Jakoś nie zwróciłem na to uwagi :) 
Baczniej się przysłucham przy okazji :)