Fierce Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu (edytowany) Witam, czym panowie nagrywacie swoje filmiki? Jeżeli telefonem, to podpinacie jakiś mikrofon pod niego? Szukam jakiegoś sensownego rozwiązania. Mój fon niby coś tam nagrywa, obraz jeszcze mogę przeboleć, jednak fonia w nagraniu nie jest taka jakiej bym oczekiwał, to nie jest nawet zbliżone do tego co słychać na tak zwanego żywca... FB_VID_1910188085951797253.mp4 VID_20260219_000112.mp4 Edytowano 23 godziny temu przez Fierce Muszę dopisać o co mi mniej więcej chodzi... Odpisz, cytując
Fierce Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu 14 minut temu, Sipo napisał: Blue Yeti + pop filter Całkiem spoko, jednak tego mikrofonu nie podepnę pod telefon... Coś przyzwoitego z mikrofonów podpinanych bezpośrednio pod fona? Sam filterek przydatna rzecz, znalazłem za 24 zeta na szybko... Odpisz, cytując
Sipo Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 1 minutę temu, Fierce napisał: tego mikrofonu nie podepnę pod telefon Ja podpinam, nie ma z tym problemu. Odpisz, cytując
Fierce Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu Oki... Poczytam nieco o tym mikrofonie, cena około 400 zeta nie jest jakaś tragiczna... Odpisz, cytując
Sipo Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Blue Yeti to mikrofon stacjonarny, jak potrzebujesz czegoś małego, doczepianego do tel. to raczej nie nada się. Nie wiem w jaki sposób będziesz go używał. Widziałem takie maluchy wpinane w tel. w port usb. 1 Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Coś do podpięcia bezprzewodowo - RODE albo DJI. Wszyscy youtuberzy do nich mówią i brzmią dobrze. 1 Odpisz, cytując
Fierce Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu (edytowany) 7 godzin temu, Sipo napisał: Blue Yeti to mikrofon stacjonarny, jak potrzebujesz czegoś małego, doczepianego do tel. to raczej nie nada się. Nie wiem w jaki sposób będziesz go używał. Widziałem takie maluchy wpinane w tel. w port usb. Chce podpiąc pod telefon i nagrywać w domu moje modyfikacje ampli i całej reszty, stacjonarny może być, to nie przeszkadza... Sprawdzę jeszcze jak nagrywa mikrofon od konfiguracji ampli... Edytowano 15 godzin temu przez Fierce Odpisz, cytując
Fierce Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu (edytowany) Po wpieciu w fona mikrofonu od kalibracji oraz nakrycie go ściereczką do przecierania obiektywów ze starego lustra sony alpha,oraz ustawieniu go( A w zasadzie wkręceniu na gwint) na jakimś starym statywie od aparatu. Dźwięk jest niby lepszy., ew tak mi się wydaje.. Ampli ustawione na około 35 db późna pora, choć ja mam wolne, to sąsiedzi rano wstają do pracy, nie będę im tłukł po nocy... W wolną sobotę ( nawiązanie do świetnej polskiej komedi z przed lat z Wojciechem Siemionem w roli głównej) mam tak zwaną domówkę w gronie przyjaciół którzy przyjdą że swymi kobiałkami, mój skromny budżetowy zestawik ma tam jakoś zagrać przy czymś dobrym w szkle... Będę szukał jakieś dobrego mikrofonu, na żywca odsłuch jest dużo lepszy jak z nagrania fonikiem... VID_20260220_003038.mp4 Edytowano 10 godzin temu przez Fierce Odpisz, cytując
Sipo Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 12 godzin temu, Gumowe Ucho napisał: Coś do podpięcia bezprzewodowo - RODE albo DJI. Wszyscy youtuberzy do nich mówią To ciekawe, oglądając utuberow zawsze widać kabel od mikrofonu. Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 5 godzin temu, Sipo napisał: To ciekawe, oglądając utuberow zawsze widać kabel od mikrofonu. Może oglądamy innych. Ale masę widuję z wpiętą kosteczka RODE lub DJI albo trzymających taką kosteczkę nawet przypiętą do uchwytu lub losowego przedmiotu np… widelca. Korzystalem z RODE Wireless GO no i działa. Nawet ma własną pamięć w razie gdyby był problem z audio po stronie kamery czy czegoś. Odpisz, cytując
Recommended Posts