Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
2 minuty temu, Tym ek napisał:

Ile trzeba wydać za sensowny zestaw

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na tak postawione pytanie. Co konkretnie chciałbyś miec w 'całym zestawie'? Wzmacniacz + streamer + kolumny?

Napisano
1 minutę temu, Tym ek napisał:

nie wiem ile kosztuje zestaw który jest sensowny

Dla jednego 100k to będzie tanio, a innemu wystarczy 1-2k. 'Sensowny' to pojecie abstrakcyjne, nieprzeliczalne na pieniądze. Wyjaśnij co dla Cienie znaczy 'sensowny'.

Napisano
4 minuty temu, Tym ek napisał:

mam tak podłączone Edifierki :D 

szukałem czegoś lepszego

I jak te Edifiery, dają rade? Rozumiem ze chcesz lepszej jakości dzwieku, większego basu itd?

Napisano

W tym budżecie poszukaj kolumn aktywnych, lepszych/droższych od Edifier, które masz teraz. Może wyższy model Edifiera? Klipsch tez ma male kolumny aktywne, jak i wiele innych firm. Nie orientuję się w tym segmencie, może ktoś z branży audio cos podpowie. 

Napisano
1 minutę temu, waldi1965 napisał:

Wzmacniacze w klasie D kupisz nawet od 300 z

To prawda, to tez jest opcja, tyle ze jakość dzwieku z takich urządzeń jest dyskusyjna. A na poprawie jakości koledze zależy. 

Napisano

Dyskusyjna w audiofilskich kręgach. Miałem na testach A80 i jest to sprzęt, który zadowoli większą część społeczeństwa, które tak jak kolega po prostu chce posłuchać Spotify po BT ;)

Sam posiadam od roku klasę D i jestem bardzo zadowolony. Jak ktoś chce budżetowo i nowe to nie ma alternatywy.