Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam!

2 tygodnie temu kupiłem głośniki Edifier R2750DB pod TV. Ogólnie jestem zadowolony ale mam pytanie do bardziej doświadczonych znawców tematu.

1.  Głośniki działają w układzie: dekoder C+ podłączomny HDMI do TV a głośniki optykiem do TV.  Zauważyłem, że jak wyciszę pilotem od dekodera to głośniki szumią. Bez trudu jest to słyszalne zbliżajac się do głośników na odległość około 50cm. Czy to jest normalne? 

2. Myślałem, też o dokupieniu Subwoofera. Edifier ma pasujący do głośników 70W model T5. Napotkałem się w wielu miejscach z informacją, że podłaczenie suba do tych głośników powoduje z automatu odcięcie basów w głosników i  przeniesienie całości zakresu na sub. To jest tak w rzeczywistości? Jeśli tak to czy ten sub nie bedzie w tej sytuacji za słaby?

Ogólnie przy muzyce basów mi nie brakuje z tych głośników ale przy filmach chyba trochę już tak.

3. Na jednych kanałach TV dźwięk gra pięknie a na innych jak zwykły pudełkowy. To taki urok i wynika ze specyfikacji danego kanału czy można jakoś temu zaradzić?