Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Jestem świeżo po zakupie wzmacniacza i streamera Audiolab, w najbliższym czasie chcę uzupełnić zestaw o tuner dab+, fm , net radio. Zależy mi na tym żeby urządzenie dobrze działało było niezawodne, chcę też żeby pasowało wizualnie do Audiolaba, żeby miało czytelny wyświetlacz i ostatnie nie chcę żeby było droższe niż mój najdroższy wybór czyli Pro-Ject Tuner Box s3 Dab+. Na chwile obecną stanałem przed wyborem między tym Pro-Ject jego cena to około 2150 zł a Argon Stream Audio3 mk2 ten z kolei kosztuje około 1200 zł. Różnica w cenie między nimi jest kosmiczna, czy warto dopłacać do Pro-jecta 1000zł ? Czy będzie dużo lepszy od Argona ? A może ktoś mi doradzi inną opcję?

Napisano

Ja używam tunerów DAB+ i FM. U siebie korzystam z YAMAHY CD NT 670D, ma wszystko czego potrzeba i nie kosztuje krocia.

Jak dla mnie są tylko dwa mankamenty;

- Za nic nie da się zalogować do Tidal-a

- Brak wyjścia cyfrowego, DAC wbudowany w Urządzenie jest taki sobie, ale wiem że da się dorobić wyjścia cyfrowe, rozmawiałem już z serwisantem.

Poza tym urządzenie działa bezawaryjnie i przyjemnie.

Napisano

Myślałem o takim kombajnie, ale przecież mam już Audiolab 7000n Play - na nim korzystam ze Spotify jest niezły. Dlatego skupiłem się raczej na samym tunerze, na napędzie cd tez mi nie zależy bo słucham muzyki albo ze Spotify albo z winyla .

Napisano

Myslę 

38 minut temu, Bodo napisał:

Same tunery, czy to Yamachy czy Rotela, nie widzieć czemu drogie są. Kiedyś był jeszcze DAB+ od Onkyo, ale już nie ma. Yamaha też zaniechała produkcji.

Chyba pozostanie  mi wybrać jeden z tych powyżej, raczej padnie na Pro-Ject . Mam jeszcze około miesiąca czasu na zakup bedę rozkminiał co lepsze, nawet chodzą mi mpo głowie takie nonejmy jak  Radio internetowe Adria WiFi DAB+ BT czarny czarny - Music99.pl to tylko 700 zł a ma wszystko co potrzeba, tylko jak z jakością bo opini nie ma niestety