DEEFsnk Napisano 14 maja 2009 Napisano 14 maja 2009 Witam! Posiadam Kolumienki jak w tytule i nie wiem jaki mam do nich dobrać wzmacniacz. Mój budżet to do 500~550zł, więc myślę o używanym wzmacniaczu. Jeśli chodzi o muzykę to słucham niemal wszystkiego prócz hip hopu i techno. Prosiłbym o jakieś sugestie, choć nie ukrywam ze mam na oku Yamahe AX-396/496. Odpisz, cytując
slowhand Napisano 14 maja 2009 Napisano 14 maja 2009 z tego co mozna zauwazyc Yamahe ma obcykana forumowicz o nicku Kaczor...tych yamah przez Ciebie wymienionych zdaje sie nie poleca (patrz inne posty)A za te pieniadze, mozna juz zdobyc (sam widzialem skonczona aukcje za 500zl) wzm yamaha Ax-900.A to podobo juz warto...Maciej Odpisz, cytując
DEVIL Napisano 14 maja 2009 Napisano 14 maja 2009 slowhandKolego proponuję nie powielać czyiś odczuć odnośnie jakiegoś wzmaka tylko skupić się na swoich.A ax-900 to już inna epoka i niekoniecznie jest taki ach..DEEFsnkJeżeli szukasz yamahy z nowszej lini to polecam ax-496 ax-596 ax-892 Ax-1090 Odpisz, cytując
DEEFsnk Napisano 14 maja 2009 Autor Napisano 14 maja 2009 Nie koniecznie musi być YAMAHA ciekaw jestem innych propozycji do 2x100W 6Ohm Odpisz, cytując
kaczor Napisano 2 czerwca 2009 Napisano 2 czerwca 2009 Ech gdzieś mi ten wątek umknął. Troszkę spóźniony ale jestem.Mm skromnym zdaniemw Temacie Yamahy serie AX-3XX i pochodne typu RX-3XX etc. (gdzie x w numerku jest dowolną cyfrą) raczej odpuść ....... szkoda nafty.Jak dla mnie Yamaha "zaczyna się" od modeli serii 4XX. Zwłaszcza godny uwagi jest AX-496, ale ......... biorąc pod uwagę ich ceny nie wiem czy warto.Wyższych modeli polecanych przez Devila ja raczej bym nie polecił ...... ich ceny są w moim odczuciu zupełnie nieadekwatne do jakości Za to zgodzę się z kolegą Devilem który pisze że: Cytat ax-900 to już inna epoka ...dodam tylko - znacznie lepsza epoka. Czy AX-900 jest taki ach? A to zależy w odniesieniu do czego ........ w odniesieniu do modeli wymienionych powyżej, TAK jest, - zjada je jako przystawkę do śniadania (jeśli jest oryginalny - a nie jest to jedynie obudowa od AX-900 z elektroniką niewiadomego pochodzenia w środku). Devil nie porównuj modeli niskich i średnich z flagowcem, to jest nieporozumienie! Ja osobiście poleciłbym Yamahę z lat 1980-1990. W tym budżecie można utrafić flagowca lub model 2 od góry. W mojej ocenie warto zainteresować się następującymi modelami (wymieniam w kolejności atrakcyjności) A-1000, AX-900, A-1020, AX-700, A-700.Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts