Skocz do zawartości

Jaki wzmacniacz/amplituner do Monitor Audio Bronze BR2

Recommended Posts

Napisano
Witam! Posiadam Kolumienki jak w tytule i nie wiem jaki mam do nich dobrać wzmacniacz. Mój budżet to do 500~550zł, więc myślę o używanym wzmacniaczu. Jeśli chodzi o muzykę to słucham niemal wszystkiego prócz hip hopu i techno. Prosiłbym o jakieś sugestie, choć nie ukrywam ze mam na oku Yamahe AX-396/496.
Napisano
z tego co mozna zauwazyc icon_wink.gif Yamahe ma obcykana forumowicz o nicku Kaczor...
tych yamah przez Ciebie wymienionych zdaje sie nie poleca (patrz inne posty)
A za te pieniadze, mozna juz zdobyc (sam widzialem skonczona aukcje za 500zl) wzm yamaha Ax-900.
A to podobo juz warto...

Maciej
Napisano
slowhand

Kolego proponuję nie powielać czyiś odczuć odnośnie jakiegoś wzmaka tylko skupić się na swoich.A ax-900 to już inna epoka i niekoniecznie jest taki ach..

DEEFsnk

Jeżeli szukasz yamahy z nowszej lini to polecam ax-496 ax-596 ax-892 Ax-1090

• 3 weeks later...
Napisano
Ech gdzieś mi ten wątek umknął. Troszkę spóźniony ale jestem.
Mm skromnym zdaniem
w Temacie Yamahy serie AX-3XX i pochodne typu RX-3XX etc. (gdzie x w numerku jest dowolną cyfrą) raczej odpuść ....... szkoda nafty.
Jak dla mnie Yamaha "zaczyna się" od modeli serii 4XX. Zwłaszcza godny uwagi jest AX-496, ale ......... biorąc pod uwagę ich ceny nie wiem czy warto.
Wyższych modeli polecanych przez Devila ja raczej bym nie polecił ...... ich ceny są w moim odczuciu zupełnie nieadekwatne do jakości icon_sad.gif
Za to zgodzę się z kolegą Devilem który pisze że:
Cytat

ax-900 to już inna epoka

...dodam tylko - znacznie lepsza epoka. Czy AX-900 jest taki ach? A to zależy w odniesieniu do czego ........ w odniesieniu do modeli wymienionych powyżej, TAK jest, - zjada je jako przystawkę do śniadania (jeśli jest oryginalny - a nie jest to jedynie obudowa od AX-900 z elektroniką niewiadomego pochodzenia w środku). Devil nie porównuj modeli niskich i średnich z flagowcem, to jest nieporozumienie!

Ja osobiście poleciłbym Yamahę z lat 1980-1990. W tym budżecie można utrafić flagowca lub model 2 od góry. W mojej ocenie warto zainteresować się następującymi modelami (wymieniam w kolejności atrakcyjności) A-1000, AX-900, A-1020, AX-700, A-700.

Pozdrawiam