Pawel Laszenko Napisano wczoraj o 16:01 Napisano wczoraj o 16:01 (edytowany) Witam potrzebuję pomocy w wyborze kolumn Aktualnie Heco Aurora 700 ( na sprzedaż) Myślę nad zakupem Dali Oberon 7 Monitor Audio 300 Bronze Triangle Borea lub Focal Chora 826 . Chcę uzyskać więcej szczegółów i precyzji zachowując dynamikę z Heco . Co byście zaproponowali Wzmacniacz to Pioneer SA 508 po pelnej regeneracji Edytowano wczoraj o 16:02 przez Pawel Laszenko Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Dnia 27.02.2026 o 17:01, Pawel Laszenko napisał: Co byście zaproponowali Odsłuch 1 Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Klipsch nie ma bardziej dynamicNych i skutecNosc 97. 98db ale odsłuch albo je pokochasz ale nie Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 6 minut temu, mike8585 napisał: Klipsch nie ma bardziej dynamicNych i skutecNosc 97. 98db ale odsłuch albo je pokochasz ale nie Klipsch i precyzja,szczegółowość nie idą w parze. Jesteś pewien że aż tyle mają realnie skuteczności? 8 ohm a miernik pokazuje 3,8 RC czyli bliżej do 4 ohm? Nie jaraj się liczbami podawanych przez producentów. Zrób sobie kolumnę DIY wtedy jesteś w stanie całą ja rzetelnie pomierzyć i wiesz co masz. Edytowano 2 godziny temu przez Sundin997 Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Impedancja a rezystancja to co innego miernik daje stały prąd stąd wynik ..,natomiast Muzyka to zmienne napięcie i może być w okolicach 8 a skuteczność czujesz ....na mocz 9 czuć od kolumny w płucach są mega dynamicNe.pomozesz mi w moim wątku? Edytowano 2 godziny temu przez mike8585 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, mike8585 napisał: Impedancja a rezystancja to co innego miernik daje stały prąd stąd wynik ..,natomiast Muzyka to zmienne napięcie i może być w okolicach 8 a skuteczność czujesz ....na mocz 9 czuć od kolumny w płucach są mega dynamicNe AI cię doszkliło. To kable też ci dobierze do tych klipschy. 6 minut temu, mike8585 napisał: a skuteczność czujesz Skuteczność na swoje minusy. Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Mam już więcej dołu jest klotz jak to obrabiarek to cyc dobra miedz Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Klotz ci dał więcej dołu? Edytowano 1 godzinę temu przez Sundin997 Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Sundin997 napisał: Skuteczność na swoje minusy. Dla mnie kolumna 86 dB to tylko śmietnik może mieć nawet 200w zależy czego słuchasz .miałem pylony największe gówno jakie może istnieć 89 db mój Panasonic Power audio by je zagłuszył .jakieś niezależne czasopismo które nie dostaje kasy od pylonów nazwało pearl podłogowki grającymi jak podstawki ...dla starego dziadka słuchającego cicho muzyki z lat ,60 ok ale to biNes kolumny nie warte 500 zł za sztukę wystarczy spojrzeć na przetwornik w opisie ,16.5 cm w rzeczywistości 13 cm bezbasie gówno ale sklepy to zachwalają bo jest duża marzą Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Sundin997 napisał: Klotz co dał więcej dołu? Tak i to dużo środka też i jakby delikatniejsze wysokie Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, mike8585 napisał: Tak i to dużo środka też i jakby delikatniejsze wysokie To po co ci wzmacniacz nowy jak wiecej kablem ogarniasz? Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Zodiakalny baran ciekawy świata lubię kombinować, poznawać,doświadczać,empiryzm może nad jest lepszym połączeniem yamka +klipsch można cicho słuchać ,właśnie teraz słucham i nie męczy....może seria ax robiła krew z uszu mi as to mit który musi być obalony mam toppinga dx3 i ifi zen dac 3 tego 2 brałem z tyłu przelacNik i xbass wtedy był bass ale burrn Brown gubi szczegóły .teraz mam podpiętego toppinga ess sabre i jest tyle basu by słuchać wiecOrwm muszę go potencjometrem zmniejszyć .kabel dał mega efekt a miałem zwykły tamten...widać było po miedzi różnice....no i dźwięk tez Odpisz, cytując
Recommended Posts