Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam potrzebuję pomocy w wyborze kolumn 

Aktualnie Heco Aurora 700  ( na sprzedaż)

Myślę nad zakupem Dali Oberon 7 Monitor Audio 300 Bronze  Triangle Borea lub Focal Chora 826 .

Chcę uzyskać więcej szczegółów i precyzji zachowując dynamikę z Heco .

Co byście zaproponowali 

Wzmacniacz to Pioneer SA 508 po pelnej regeneracji 

PXL_20260224_100014253.PORTRAIT.jpg

Edytowano przez Pawel Laszenko
Napisano (edytowany)
6 minut temu, mike8585 napisał:

Klipsch nie ma bardziej dynamicNych i skutecNosc 97. 98db  ale odsłuch albo je pokochasz ale nie

Klipsch i precyzja,szczegółowość nie idą w parze.

Jesteś pewien że aż tyle mają realnie skuteczności?

8 ohm a miernik pokazuje 3,8 RC czyli bliżej do 4 ohm?

Nie jaraj się liczbami podawanych przez producentów.

Zrób sobie kolumnę DIY wtedy jesteś w stanie całą ja rzetelnie pomierzyć i wiesz co masz.

Edytowano przez Sundin997
Napisano (edytowany)

Impedancja a rezystancja to co innego miernik daje stały prąd stąd wynik ..,natomiast Muzyka to zmienne napięcie i może być w okolicach 8 a skuteczność czujesz ....na mocz 9 czuć od kolumny w płucach są mega dynamicNe.pomozesz mi w moim wątku?

Edytowano przez mike8585
Napisano
3 minuty temu, mike8585 napisał:

Impedancja a rezystancja to co innego miernik daje stały prąd stąd wynik ..,natomiast Muzyka to zmienne napięcie i może być w okolicach 8 a skuteczność czujesz ....na mocz 9 czuć od kolumny w płucach są mega dynamicNe

AI cię doszkliło.

To kable też ci dobierze do tych klipschy.

6 minut temu, mike8585 napisał:

a skuteczność czujesz

Skuteczność na swoje minusy.

Napisano
2 minuty temu, Sundin997 napisał:

Skuteczność na swoje minusy.

Dla mnie kolumna 86 dB to tylko śmietnik może mieć nawet 200w zależy czego słuchasz .miałem pylony największe gówno jakie może istnieć 89 db mój Panasonic Power audio by je zagłuszył .jakieś niezależne czasopismo które nie dostaje kasy od pylonów nazwało pearl podłogowki grającymi jak podstawki ...dla starego dziadka słuchającego cicho muzyki z lat ,60 ok ale to biNes kolumny nie warte 500 zł za sztukę wystarczy spojrzeć na przetwornik w opisie ,16.5 cm w rzeczywistości 13 cm bezbasie gówno ale sklepy to zachwalają bo jest duża marzą 

Napisano

Zodiakalny baran ciekawy świata lubię kombinować, poznawać,doświadczać,empiryzm może nad jest lepszym połączeniem yamka +klipsch można cicho słuchać ,właśnie teraz słucham i nie męczy....może seria ax robiła krew z uszu mi as to mit który musi być obalony mam toppinga dx3 i ifi zen dac 3 tego 2 brałem z tyłu przelacNik i  xbass  wtedy był bass ale burrn Brown gubi szczegóły .teraz mam podpiętego toppinga ess sabre i jest tyle basu by słuchać wiecOrwm muszę go potencjometrem zmniejszyć .kabel dał mega efekt a miałem zwykły tamten...widać było po miedzi różnice....no i dźwięk tez