Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Ktoś coś miał okazję pomacać, posłuchać? oprócz sprzedawców...

Próbowałem w dwóch salonach, ale w jednym stwierdzili że to zastępuje Oberony i to jest to samo, i nie zamawiali, a salon dystrybutora w Krakowie się przeprowadza na nową miejscówkę i na razie z odsłuchami lipa.

Widzieć, widziałem, ale posłuchać się nie udało.

Napisano

Pewnie nie. Ale sa już w sklepach. W większości wiec gdzie nie pójdziesz to będą. Dali są w Polsce bardzo popularne wiec to taki mus na stanie. 

W Krakowie Audiotrend ma a nowy sklep Audioforum co zastąpi salon Denona za tydzień otwarty. 

Moję wnioski z obserwacji internetu do tej pory. 

- każdy się na to rzucił aby jak najszybciej nakręcić materiał i na nim zarobić. 

- Sonik to nie jest to samo co oberon. Nie był w czasie zapowiedzi i w żadnym materiale nikt tego nie mówi. Wstęga w kolumnach Dali zawsze zmieniała bardzo brzmienie. 

To bardziej podchodzi pod Opticon niż wcześniejsze Oberon. Chyba, że myślisz o monitorach lub modelu 5

Ale w tym przypadku to nie spodziewam się olbrzymiej różnicy. 

- Na razie głosy mówią, że cena się zbliża do Opticon a brzmienie nieco słabsze. Może to bardziej taki Ikon jak był?

- będzie teraz na nie szał więc z cenami trzeba poczekac.