Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam, domyślam się że było już mnóstwo tematów tego typu, ale jednak postanowiłem założyć swój. 
Otóż chciałbym spełnić jedno z moich marzeń, które odkładam już z dobre 6 lat - zakup gramofonu. Od dobrych kilku lat nazbierałem ok 60 winyli (zafoliowane) i chciałbym w końcu gdzieś je odtworzyć.

Zaznacze, że jestem zupełnym laikiem - nie mam pojęcia co dokładnie trzeba dokupić (wymienić? Na start). Jedyny jaki jest problem to taki, że nie mam komputera, gdzie go podłączyć. 
Posiadam soundbar JBL 1000 z subwooferem. I widziałem, że są gramofony z opcją Bluetooth (więc chyba jedyna opcja, aby podłączyć gramofon - soundbar). 
ALE jeśli trzeba czy lepiej by było kupić jakieś głośniki osobno to nie widzę, żadnych przeszkód. BA mam nawet na oku jedne monitory Forte A4 MK2. ( ten model bo ma wbudowany już przedwzmacniacz). Jestem otwarty na inne propozycje, zależy mi aby nie były to duże głośniki.

Co do gramofonu. Chciałbym jakiś z wysokiej półki, zastanawiałem się nawet nad sprzetem DJ-skim a dokładnie model Technics SL-1210 Mk. Zawsze ta firma kojarzyła mi się z dobrą jakością
Powiedzmy że budżet gramofonu 4-5 tys. Chodzi mi o to, aby sprzęt był na długie lata no i żeby był nowy. 
Jaką od razu dokupić wkładkę, matę na gramofon,i wszystko to co trzeba, mieć na start
Muzykę jaką słucham to głównie rap. No i chciałbym pouczyć się trochę stratchowac. Fajnie by było jakby gramofon miał opcję automatycznego włączania i wyłączania?
Domyślam się że sporo osób napisze, że bez sensu tyle pieniędzy wydawać. Ale jest to z moich marzeń, które chciałbym w końcu spełnić. 

Jestem otwarty na wasze propozycje i proszę o wyrozumiałość jeśli trochę chaotycznie napisane. 
Pozdrawiam.

Edytowano przez dancio