drEvil Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Cześć. Przychodzę (jak zwykle) po poradę: Tak sobie popatrzyłem na integrę z małego brytyjskiego garażu (AV international) i pomyślałem, żeby ją zamienić na dobrą końcówkę mocy, np. w klasie D. Ze wzmacniaczami dzielonymi nie mam zupełnie doświadczenia, a chciałbym dobrać parę urządzeń. Budżet: bez szaleństw. Założenia: - Do tej dobrej końcówki po prostu dokładać przedwzmacniacze z tymi wszystkimi cudownymi funkcjami sieciowymi i bezprzewodowymi, DSP itp. W razie "utraty wsparcia albo zgodności" zostaje dobra końcówka, a ten ucyfrowiony klocek- no cóż, nie zostaje. - Zmniejszy się ilość segmentów, które trzeba ustawić na "starej integrze". - Klasa D będzie się mniej nagrzewać (z tego powodu w lecie często nie słucham) // Jak przeglądałem wnętrza aktualnie sprzedawanych wzmacniaczy zintegrowanych, to tam zwykle było bardzo mało wzmacniacza/ przedwzmacniacza, za to mnóstwo komputera. Myślałem o końcówce Apollon (lub innej na Purifi/Hypex) bo: ma podaną moc również dla 2 Om, więc zakładam, że powinna prawidłowo współpracować z "trudnymi" kolumnami ma regulację wzmocnienia na wejściu (żeby móc żonglować między mniej wymagającymi monitorami a większymi kolumnami) ma układ zasilania zawarty w obudowie (nie trzeba wrzucać ładowarki do laptopa pająkom za szafę) Obawy i pytania: - Apollon (roboczo) ma za dużo mocy i nie wysteruje monitorów do poziomu głośności, który nie wyrwie okien, nawet mimo ustawienia Gain ? Co w takim razie? - Jaki do tego zestawu preamp ( mile widziane "Phono MM", działające DSP/EQualizer, Bluetooth z LDAC, DLNA), ale taki w rozsądnej cenie? - ICEpower - odrzuciłem wstępnie, z powodu głosów o nagrzewaniu się modułów Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując
Recommended Posts