Piotr Sonido Napisano 23 marca Napisano 23 marca Dnia 20.03.2026 o 16:48, Assassin napisał: Będzie, ale nie w tej cenie o ile nie jest tak, że reszta toru jest tak nieprzejrzysta, że wrażenie większej szczegółowości i większej sceny może dać tylko dac grający bardzo krzykliwie/ostro. Tu kolega doprecyzował zdaje się. Dnia 20.03.2026 o 17:07, MirekAudio napisał: No właśnie Mission 753 są jasnymi i mocno szczegółowymi kolumnami, obawiam się ze przy Wiim mogłoby być za ostro. Taki dźwięk przy moim guście jest nie do zaakceptowania. to czemu szukasz: "Na czym mi zależy? Lubię czysty dzwięk, z szeroką sceną i bardzo dobra separacją instrumentów. " W takim razie coś łagodniejszego jak R2R właśnie jest dla Ciebie. Starszy Arcam rDAC. Odpisz, cytując
Assassin Napisano 23 marca Napisano 23 marca 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Tu kolega doprecyzował zdaje się. Szanowny Piotrze, mając wiedzę i doświadczenie w audio znacznie większe niż moje (pamiętam jeszcze jak zwracałem się o porady do Ciebie), doskonale wiesz, że "jasno" nie równa się zawsze "przejrzyście", a tego jak gra aktualnie w rzeczywistości system kolegi przecież nie wiem. 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Tu kolega doprecyzował zdaje się. Szanowny Piotrze, mając wiedzę i doświadczenie w audio znacznie większe niż moje (pamiętam jeszcze jak zwracałem się o porady do Ciebie), doskonale wiesz, że "jasno" nie równa się zawsze "przejrzyście", a tego jak gra aktualnie w rzeczywistości system kolegi przecież nie wiem. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 24 marca Napisano 24 marca 16 godzin temu, Assassin napisał: doskonale wiesz, że "jasno" nie równa się zawsze "przejrzyście", a tego jak gra aktualnie w rzeczywistości system kolegi przecież nie wiem. tego nitk nie wiem. Zawsze bazuje na opisie jaki przedstawi autor. Przejrzyście a nie jasno to już domena nieco droższego sprzętu. Odpisz, cytując
MirekAudio Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Co byście mogli polecić na kości ES9038Q2M do 1,5k. Obojętnie czy będzie to sam DAĆ czy DAC ze streamerem. Myślałem tak na na początku o Wiim ultra, ale dużo dobrego czytałem również o toppingu i smsl. Odpisz, cytując
muda44 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, MirekAudio napisał: Co byście mogli polecić na kości ES9038Q2M do 1,5k. Obojętnie czy będzie to sam DAĆ czy DAC ze streamerem. Myślałem tak na na początku o Wiim ultra, ale dużo dobrego czytałem również o toppingu i smsl. Kość DACa nie jest wyznacznikiem ani jakości brzmienia ani charakteru brzmienia. Pytając o jakikolwiek DAC trzeba mieć też świadomość że DAC zagra na tyle dobrze na ile dobry dostanie sygnał cyfrowy i czym go prześlemy. Czyli jakość transportu cyfrowego i kabel ma tu też znaczenie a o czym należy pamiętać i właściwie od tego zacząć. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts