Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 20.03.2026 o 16:48, Assassin napisał:

Będzie, ale nie w tej cenie o ile nie jest tak, że reszta toru jest tak nieprzejrzysta, że wrażenie większej szczegółowości i większej sceny może dać tylko dac grający bardzo krzykliwie/ostro. 

Tu kolega doprecyzował zdaje się. 

Dnia 20.03.2026 o 17:07, MirekAudio napisał:

No właśnie Mission 753 są jasnymi i mocno szczegółowymi kolumnami, obawiam się ze przy Wiim mogłoby być za ostro. Taki dźwięk przy moim guście jest nie do zaakceptowania.

to czemu szukasz:

"Na czym mi zależy? Lubię czysty dzwięk, z szeroką sceną i bardzo dobra separacją instrumentów. "

W takim razie coś łagodniejszego jak R2R właśnie jest dla Ciebie. Starszy Arcam rDAC. 

Napisano
7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Szanowny Piotrze, mając wiedzę i doświadczenie w audio znacznie większe niż moje (pamiętam jeszcze jak zwracałem się o porady do Ciebie), doskonale wiesz, że "jasno" nie równa się zawsze "przejrzyście", a tego jak gra aktualnie w rzeczywistości system kolegi przecież nie wiem. 

7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Szanowny Piotrze, mając wiedzę i doświadczenie w audio znacznie większe niż moje (pamiętam jeszcze jak zwracałem się o porady do Ciebie), doskonale wiesz, że "jasno" nie równa się zawsze "przejrzyście", a tego jak gra aktualnie w rzeczywistości system kolegi przecież nie wiem. 

Napisano
16 godzin temu, Assassin napisał:

doskonale wiesz, że "jasno" nie równa się zawsze "przejrzyście", a tego jak gra aktualnie w rzeczywistości system kolegi przecież nie wiem. 

tego nitk nie wiem. Zawsze bazuje na opisie jaki przedstawi autor. 

Przejrzyście a nie jasno to już domena nieco droższego sprzętu. 

• 2 weeks later...
Napisano
1 godzinę temu, MirekAudio napisał:

Co byście mogli polecić na kości ES9038Q2M do 1,5k. Obojętnie czy będzie to sam DAĆ czy DAC ze streamerem. Myślałem tak na na początku o Wiim ultra, ale dużo dobrego czytałem również o toppingu i smsl.

Kość DACa nie jest wyznacznikiem ani jakości brzmienia ani charakteru brzmienia. Pytając o jakikolwiek DAC trzeba mieć też świadomość że DAC zagra na tyle dobrze na ile dobry dostanie sygnał cyfrowy i czym go prześlemy. Czyli jakość transportu cyfrowego i kabel ma tu też znaczenie a o czym należy pamiętać i właściwie od tego zacząć.