Shifty Powers Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Witam wszystkich czytających. Z góry przepraszam jeżeli temat już był. Posiadam Arcam AVR-21 i LG C5 połączone kablem aoc unitek. Skonfigurowałem sprzęt wg. poleceń gemini i jest ok, pilotem od tv włączam/wyłączam wszystko i reguluje głośność. Wszystko działa płynnie nic się nie wiesza, jest zadowalająco. Skonfigurowałem sieć przez google home, i przy pomocy web gui ustawiłem połączenie światłowodem z komputerem pod przyciskiem na pilocie STB tak jak gniazdo optyczne z tyłu obudowy. Przetestowałem to w praktyce i działa, przycisk STB przełącza na dźwięk ze światłowodu z PC i jest OK. ALE.... Tu zaczynają się moje problemy, bo nie wiem jak z pilota wrócić na kanał który w GUi/panelu nazywa się DISPLAY i obsługuje telewizor earc, nie ma go na pilocie ani nie mogę go przypisać do żadnego klawisza bo jest jakby na sztywno spięty tylko z DISPLAY. Jedyne co mogę zrobić to ręcznie na panelu wybrać Display z listy Input config i wtedy wraca połączenie z TV. Każda zmiana źródła w Arcam prowadzi do tego samego, nie wiem jak zmienić żródło z powrotem na telewizor bez podchodzenia do arcama. To moje pierwsze doświadczenie z tym amplitunerem. Jeżeli ktoś wie jak opanować problem z pilotem czyli jak mam wybierać źródła i jak wrócić z powrotem do telewizora to bardzo dziękuje za pomoc. Dziękuje i pozdrawiam. Odpisz, cytując
Maykel Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Cześć. Spróbuj przyciskiem AMP na pilocie. Powinno rozwiązać problem. Odpisz, cytując
Shifty Powers Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Dziękuje Maykel, ale niestety nie pomaga, kombinuje z AMP i innymi przyciskami ale nic to nie daje jak na razie. Odpisz, cytując
Recommended Posts