muzyczny_gość Napisano 25 maja 2009 Udostępnij Napisano 25 maja 2009 Kolego więc zadaj pytanie tak - szukam kolumn z których jak przywale muzą będzie słychac na calym osiedlu..Teraz kwestia podstawowa: nawet z małych kolumn można muzykę słuchać w całym mieszkaniu - bo jednak część dzwięku bedzie dochodziła.Nigdy nie będzie tak,ze jak ustawisz kolumny w jednym pomieszczeniu w całym domu będzie słychać muzkę dobrze... generalnie jest to przeskoczenia gdbyś zakupić potężne podłogowce - do tego mocna końcówkę, amplituner (co chcesz) i gałka "volume" nie schodziła by poniżej godziny 12.. a raczej zawsze oscylowała .. w godzinach od 12-15 ...gwarantuje to zajechaniem sprzętu sąsiadów i siebie...czy to o to chodzi ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz8855 Napisano 25 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 maja 2009 ale ja juz mam ten wzmacniacz i potrzebuje cos pod niego !:) niech ci bedzie chce zeby gralo bardzo glosno i z dużą dawką basu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 25 maja 2009 Udostępnij Napisano 25 maja 2009 Sądzę, że nie jesteś osobą szukającą delikatnych brzmień i refleksji płynącej z przekazu muzycznego potrzebujesz więc kolumny podłogowe pokroju Voyagery 200 lub 350, lub Altusy .... wszystko w używach znajdziesz w allegro... przedział mocy wybieraj od 80 do 130 wat w rms. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz8855 Napisano 25 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 maja 2009 dzwięk nie musi byc ładny chce żeby w domu dudniło na maxa ale to powinno mi wystarczyć ? dobre ciśnienie w domu zrobi ten wzmacniacz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 25 maja 2009 Udostępnij Napisano 25 maja 2009 Wzmacniacz nie robi ciśnienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz8855 Napisano 25 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 maja 2009 kolumny ! ogólnie pytam czy to będzie grało ! nigdy nie miałem kolumn ani nic więc nie wiem co mam się spodziewać... czy glosniej zagra od komputerowych czy nie.. nic nie wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 25 maja 2009 Udostępnij Napisano 25 maja 2009 Jedne i drugieja nadają się do bardzo głośnego słuchania i do wytworzenia potężnej dawki ciśnienia w domu(PS. Voyager 200, ma w jedenj kolumnie 2 x 20cm basu + 16cm sredniton i jak pamietam 25mm kopolka) efektywnością zabijai weż to razy 2...Głośniki komp po prostu zagłuszysz takimi podłogowcami.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz8855 Napisano 25 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 maja 2009 No dobra kupie je dziękihttp://allegro.pl/item639239663_tonsil_voyager_350.htmla takie mogą być ?Oby to dobrze grało pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 25 maja 2009 Udostępnij Napisano 25 maja 2009 tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz8855 Napisano 25 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 maja 2009 no to muszę załatwić takie 2 sobie a ten wzmacniacz co ja mam jest dobry ? tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 25 maja 2009 Udostępnij Napisano 25 maja 2009 określenie lub zapytanie dobry to pojęcie względne..ale odpowiem są lepsze! tylko nie pytaj ..daj przykład. Inna sprawa już go masz...więc...hmmm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz8855 Napisano 25 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 maja 2009 kupiłem bo sie mi podoba chodzi żeby tylko fajnie grał bo to ma 2x 100wat a creative 300 hmmm,... ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 25 maja 2009 Udostępnij Napisano 25 maja 2009 Ale co to za porównanie ? to pytanie ? stwierdzenie ?Chłopie Tobie podstaw brakuje.. zerknij tutaj -->> Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts