Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam. Trudno powiedziec, osobiscie korzystam z E 410 i jestem bardzo zadowolony, a sam system gra coraz lepiej (po wymianie kabli) icon_wink.gif
Poza tym, 810 jest z DVD, a poröwnujesz z czystym stereo Denona. Odtwarzacz dvd w 810 jest przecietny, tzn. pozbawiony szczegölnych wad, ale tez nie ma wybitnych zalet. Jesli szukasz stereo, skoncentrowal bym sie na 410. W poröwnaniu do Denona dysponuje szerszä scenä, röznica jest dosc slyszalna. Poza tym soprany w Denonie sä dla mnie na granicy "draznienia", nie znaczy, ze dominujä, ale wg.mnie brzmiä dosc natarczywie. Da sie to skalibrowac, ale uwazam, ze przy kompletnym systemie poröwnanie najlepiej wychodzi w trybie "direct", lub z wyzerowanym equalizerem i tu Denon mi sie nie podobal. Poza tym, bas w Yamaha wydaje mi sie lepszy, nie ma go za duzo, nie za malo, stawia raczej na punktowosc i dokladnosc, niz na "niesamowity döl", ale i tak schodzi dosc nisko.