profaner Napisano 21 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2009 Witam!Dotarl do mnie moj wysniony sprzet podlaczylem wszystko lewy kanal nie gral do konca...Okazalo sie ze jest to wina podlaczen poprawilem gra w pelni. Problem pojawia sie gdy zaczynam krecic potencjometrem od balansu wtedy w lewym kanale slychac szum zwiazany z ruchem tego potencjometru.Czasami zdaza sie to rowniez przy dodaniu glosnosci.Co dziwne dotyczy to tylko lewego kanalu.Gdzie moze byc przyczyna tego?Czy jest to wina wzmacniacza a scislej potencjometrow czy jeszcze cos innego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 21 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2009 Najprawdopodoniej jest to wina potencjometru. Za pewne wystarczy go wyczyścić i wszytsko będzie dobrze. Wiem, że są do tego specjalne płyny, ale nie przychodzi mi teraz do głowy nic konkretnego, może ktoś inny poda ci jakiś link. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profaner Napisano 21 czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 czerwca 2009 jezeli ktos poda nazwe jakiegos specyfiku bede wdzieczny...Moze mam juz omamy sluchowe ale wydaje mi sie ze w lewym kanale slychac szum ale tylko na nagrywanych na PC plytach ktore moj odtwarzacz rozpoznaje jako Video CD (?????) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts