Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Mam problem z funkcjami programu kształtowania przestrzenii dźwiękowej.
Otóż sprawa wygląda następująco:
wziąłem do ręki instrukcję obsługi i czytam:

KOD
"... - Wybór programów kształtowania przestrzenii dżwiękowej za pomocą pilota zdalnego sterowania.
W zależności od kategorii programu przestrzenii dżwiękowej, wykonaj poniższe operacje.
Program przestrzenii dźwiękowej dla filmów i programów TV - Naciśnij kilkakrotnie przycisk MOVIE.
Program przestrzenii dźwiękowej dla słuchania muzyki -  Naciśnij kilkakrotnie przycisk MUSIC.
.........
Dekoder dźwięku otaczającego -  Naciśnij kilkakrotnie przycisk SUR.DECODE. ...

Dla odtwarzania źródeł filmowych/programów tv:

Program: Standard (opis...nieistotne), Spectacle (opis... blablabla), Sci-Fi (opis... blablabla), Adventure (opis... blablabla), Drama......

Dla odtwarzania źródeł muzycznych:
Hall in munich  (opis... blablabla), Hall in Vinna (opis... blablabla).........

Tryb dekodowania dźwięku otaczającego:
Pro Logic  (opis... blablabla), PLIIx Movie  (opis... blablabla), PLx Music (opis... blablabla), PLx GAME (opis... blablabla), Neo:6 Cinema  (opis... blablabla), Neo:6 Music (opis... blablabla)"

I teraz tak - zaczynam odtwarzać muzykę i przełącam programy Klawiszem MOVIE - przełączanie programów działa, MUSIC - działa, SUR.DECODE - działa.
Zaczynam odtwarzać film. MOVIE - działa, MUSIC - działa, SUR.DECODE - NIE działa -> na panelu zamiast odpowiednich programów wyświeta się program STRAIGHT.

Czy tak jest prawidłowo... Pomóżcie pls...

Pamiętam jak miałem ampli SONY STR-DG720 to można było te funkcje przełączać zarówno podczas oglądania filmu jak i słuchania muzyki.