pawel_stg1 Napisano 6 września 2009 Udostępnij Napisano 6 września 2009 (edytowany) Witam,posiadam koncowke mocy,z ktorej wychodzą kable chinch ,mam też kabel 2x chinch-jack,i między nimi chciałbym miec potencjometr do zgłaśniania/ściszania,niestety nie stac mnie na przedwzmacniacz ani misker.Nie bardzo też wiem jak podłączyć potencjometr na tym kablu,bo kompletnie sie na tym nie znam.Czy jest jakies urządzenie w którym jest wbudowany podwójny potencjometr (lub chociaż dwa osobne) i ma gniazda RCA ? było by to dla mnie świetne rozwiązanie,gdyż nie musiałbym sie bawić w lutowanie i ładnie by to wyglądało.Przedwzmacniacza nie chciałbym kupowac bo nie stac mnie,a bass,trebles,balance moge ustawiac w komputerze.miało by to wyglądać tak : Obrazek .A jeżeli nie ma to może ktoś by dla mnie coś takiego zbudował? Z góry dziękuje za odpowiedz.Pozdrawiam pawel_stg1 Nie ma nikogo kto mógłby mi pomóc? Edytowano 13 stycznia 2010 przez muzyczny_gość proszę czekać na odp a nie pisać post pod postem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zn21 Napisano 13 września 2009 Udostępnij Napisano 13 września 2009 musisz kupić 2 gniazda cinch, jedno gniazdo jack stereo, potencjometr np. 2x50k i jakieś pudełko na to wszystko. Powiercić, polutować i po krzyku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts