Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam, jestem tu nowy i proszę o wyrozumiałość. Poszukuje słuchawek nausznych, które będą dobrze izolować i będą miały w dobrą jakość dźwięku. Najbardziej zainteresowały mnie słuchawki: AKG K414P:
http://allegro.pl/item741431744_nowe_akg_k414p_szok.html ,
lecz nie jestem do końca pewny czy przykryją one całe ucho.. Bardzo proszę o opinie tych słuchawek lub ewentualne doradzenie innych do 100zł.
Z góry dziękuje za odpowiedzi...
Napisano
Dzięki, za konkretną odpowiedź. Lecz co do basu to wiele osób pisze, że właśnie AKG k414p mają ładny, głęboki bas... więc trochę się pomieszałem... ^^ A te Sennheiser'y nie są trochę za duże?? Chciałbym uwzględnić, iż ich będę słuchał głównie w drodze do szkoły.
Napisano
AKG ładny, niski bas, trochę dziwna opinia, chyba,że w tym modelu tak jakoś im wyszło icon_wink.gif

Co do wielkości to Sennki są trochę większe, ale to nie jest dużo. Na ulicy nie wygląda jeszcze idiotycznie (chociaż wiadomo najlepiej to wyglądają pchełki, a nie nauszen), a zdecydowanie zyska na tym wygoda, bo na pewno wchodzą całe uszy, a w AKG to mało realne (chyba, że ktoś ma bardzo małe).
Napisano
Polecę takie jakie mam czyli Sennki CX200, koszt to właśnie w granicach stu złotych. Są bardzo wygodne (miałem CREATIVEa EP-630 i wypadał mi z uszu, a te nie), dźwięk niezły, oczywiście cudów nie ma co oczekiwać, bo to pchełki, ale jak sobie w MP3 dostoisz EQ to jest spoko. Mogę dodać, że jeśli nie masz dużych uszu (nie moja sprawa icon_wink.gif) to omijaj szerokim łukiem KOSSy PLUG, kupiłem takie i wogóle z nich nie skorzystałem icon_sad.gif, bo były za duże. Jest jeszcze wiele innych i tak naprawdę wszystko gra podobnie, mój kolega ma DENONy za jakieś 150zł i to bardzo podobnie gra. Inny ma trochę tańsze Pionki i też nie ma jakiejś dużej róznicy icon_wink.gif To nie duże kolumny, ważne, żeby była wygoda i wmiarę dobry dźwięk icon_wink.gif
  • 4 weeks later...
Napisano
Cytat

albo dla lepszego tlumienia HD437 zamkniete moga ci sie grzac uszy.

nie polecam tych sluchawek.

Mamy w pracy BD 880, ja mam AKG K512, a jeszcze inny kolega HD437...
Wzm sluchawkowy mikro lab.

porownanie HD437 z AKG K512 (to prawie ten sam przedzial cenowy)

- sennki graja za grubym kocem, bardzo basowo (a sam bas nie jest w ogole selektywny), nie ma srodka, a gora to chyba jakis zart...

po wpieciu AKG K512 na tym samym utworze, dowiadujemy sie, ze w kawalku graja tez inne instrumenty icon_wink.gif

Maciej