andrew01 Napisano 8 października 2009 Napisano 8 października 2009 Witam serdecznie,Proszę o pomoc w wyborze słuchawek nausznych. Przeczytałem już wiele opinii z których wybrałem poniższe modele:Koss porta Pro (60Ohm, 109zł) AKG K 414 (32Ohm, 110zł)SENNHEISER PX200 (32Ohm, 110zł)KOSS UR20 (32Ohm, 80zł)AKG K77 (32Ohm, 121zł)Muzyka jakiej słucham to głównie: pop, dance, techno,elektroniczna, lata 80.Słucham muzyki głównie w domu. Nie napiszę, iż zależy mi głównie na dobrym basie, choć lubię jak jest go nieco więcej, ale chciałbym uniknąć efektu zbyt wielkiego dudnienia.Jeszcze jedno, słuchawki zasilane będą głównie z Ipod'a nano 3G i tak się zastanawiam czy przy wyborze słuchawek z większą impedancją np. KPP nie będą one odczuwalne jako dużo cichsze?czy któreś z w/w słuchawek które biorę pod uwagę będą szumiały z Ipod'em Nano 3G, lub inaczej zapytam, czy odczuwalne szumu będą większe niż przy standardowych słuchawkach?Z góry dziękuję za pomoc w wyborze, oczywiście wszelkie inne propozycje słuchawek nausznych mile widziane (budżet to tak do około 100zł).PozdrawiamAndrzej Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 8 października 2009 Napisano 8 października 2009 Moim zdaniem KPP będę najlepsze. Nie obawiaj się, że będzie cicho, bo wszelkie produkty Apple'a mają bardzo mocne (jak na sprzęt przenośny) wzmacniacze. Spokojnie radzą sobie nawet z dużymi słuchawkami (u nas na forum ktoś podpinał BD DT880). Ewentualnie Sennki, ale tak ogólnie mówiąc to myślę, że z każdych byłbyś zadowolony i najlepiej byłoby gdybyś ich najpierw posłuchał. Odpisz, cytując
andrew01 Napisano 8 października 2009 Autor Napisano 8 października 2009 Dziękuję za odpowiedź.Właśnie o głośność się obawiam, gdyż podłączyłem znalezione w domu duże słuchawki (Philips SBC HP140) i grały bardzo cicho, dużo ciszej aniżeli dołączone do Ipod'a słuchaweczki (pchełki). Słuchałem mp3'ójek, głośność na max, limit głośności na max, pliki potraktowane programem mp3gain na poziomie 92dB i różnica była bardzo duża. Potem przez Itunes zaciągnąłem normalną płytę CD Audio i głośność była troszkę lepsza ale cały czas dużo słabiej na dużych słuchawkach. Czy to kwestia nie najlepszych słuchawek czy raczej z tym odtwarzaczem (Ipod Nano 3G) wszystkie duże słuchawki dadzą taki efekt?Moim faworytem są/były KPP ale skoro mają impedancję 60Ohm to czy nie będzie jeszcze gorzej? Może powinienem poszukać słuchawek z mniejszą impedancją np. 24Ohm?PozdrawiamAndrzej Odpisz, cytując
hybyrd83 Napisano 8 października 2009 Napisano 8 października 2009 KPP to sluchawki to sprzetu przenosnego, 60 ohm to jest naprawde nie duzo jak dla sprzetow przenosnych. W domu leza gdzies w szafie Ipod i River. 60 ohmowe Koss UR40 nie stanowia dla nich problemu. Mam jeszcze BD DT990 PRO, no tutaj jest juz pewien problem. Jak dla mnie glosnosc jest wystarczajaca,gorzej jednak z wysterowaniem sluchawek. Odpisz, cytując
Waldek Napisano 11 października 2009 Napisano 11 października 2009 Witam!Do powyższych dorzucił bym swoją propozycję JVC HA-RX300. Poniżej "stówy" to jedne z najlepszych słuchawek. Mocny bas, lekko przycięta góra co w wypadku syczących zgłosek, powoduje że nie męczy przy dłuższym odsłuchu, a do tego bardzo komfortowe.http://www.euro.com.pl/akcesoria-rtv/sluch...html#content_3cPozdrawiam Odpisz, cytując
RsX Napisano 12 października 2009 Napisano 12 października 2009 Pozwolę sobie się dołączyć, żeby nie zakładać specjalnie nowego tematu Także poszukuję słuchawek z tym że zamkniętych i w okolicach 150zł.Muzyka gatunkowo baaardzo różna. Od elektronicznej, przez klasyczną po rock'a Na chwilę obecną ma to grać głównie z zintegrowaną dźwiękówką w PeCecie, z czasem i ona zostanie wymieniona Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 13 października 2009 Napisano 13 października 2009 Wszystko to co kolega wypisał w pierwszym poście jest godne uwagi Odpisz, cytując
rafal Napisano 13 października 2009 Napisano 13 października 2009 Czesc. Z Twojej listy wybralbym Senki Px200. Jakis czas temu poszukiwalem tez sluchawek nausznych i wybor niebyl prosty ale mozna znalezc stosunkowo niedrogie i przyjemnie grajace sluchawki. Mysle ze z calej tej listy w granicach 100 zl wlasnie te senki spodobaja Ci sie najbardziej. Z tego co pamietam graly dosc rownomiernie i posiadaly dosc mocny bas. Ja zakupilem Audio-Techniki ATH-SJ5 i to bylo to czego szukalem w moim budzecie. Od poczatku graly rowno z wyraznym podzialem instrumentow, czystym wokalem i niedokuczliwymi choc stanowczymi wosokimi tonami. Bas byl na poczatku nie tak prezny i gleboki jak teraz ale po grubo ponad 200 godzinach pracy ten aspekt zmienil sie diametralnie. Graja bardziej dojrzale i niestracily przy tym tej rownosci tonalnej. Polecam wiec zanim zakochasz sie lub odrzucisz sluchawki daj im szanse wygrzania sie gdyz dzwiek naprawde w tym sprzecie moze sie zmienic w co sam kiedys nie wierzylem. Mam nadzieje ze choc troche moglem Ci pomoc. Odpisz, cytując
andrew01 Napisano 14 października 2009 Autor Napisano 14 października 2009 Dziękuję za zainteresowanie tematem, z tego co czytam na różnych forach to jednak najczęściej proponowane są Kossy Porta Pro, z tym, że trochę się boję ich wyższej impedancji (60 Ohm) więc nie pozostaje mi nic innego jak podejść do jakiegoś sklepu i po prostu sprawdzić. PozdrawiamAndrzej Odpisz, cytując
Recommended Posts