muzyczny_gość Napisano 2 listopada 2009 Napisano 2 listopada 2009 takie małe OTPacio z czy i w czym wozisz swój wzmacniacz ? bo kwestia doboru sub pod rodzaj auta też się liczy. Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 3 listopada 2009 Napisano 3 listopada 2009 Uuuu ten sprzęt jest bardzo żywotny (jak na moje wyobrażenie czasu i bytność samochodów), a szczególnie ten Alpine V12 (nie wiem ile on już ma lat, chyba z 9). Teraz co z czym:-samochody: Daewoo Espero, Renault Laguna II (faza I i II), Volvo S60;-wzmacniacze: Alpine V12 (stereo, zmostkowany ma 300W RMS, ale nie mam pojęcia jaki to model, na pewno stary), dalej JBL GTO752;-suby: jeden GTO1204BR, a drugi kupiony z tym Alpine'em serii Power (teraz na głośniku takim jak w 1204BR); -odtwarzacze: kiedyś były dwa Pioneery (jednak one już odeszły w niepamięć, a modeli też nie pamiętam, jeden na pewno był z górnej półki, ale jeszcze czasy bez MP3 itp.), a ostatnio (Laguna II,5 i S60) fabryczne.To chyba tyle, oczywiście w między czasie pojawiały się jeszcze inne sprzęty (np. sub aktywny Pioneer TS-WX206A - nawet gdzieś tam jeszcze stoi - on jest dobry do małych bagażników <Ople Astra, VW Golf>, a w dużych nie daje rady i trzeba mu mocno dawać do pieca), ale albo na krótko, albo nie zasługują na wspomnienie ich Odpisz, cytując
maniek86 Napisano 3 listopada 2009 Napisano 3 listopada 2009 saka_17 przede wszystkim zapomnij o tubach a skup się na skrzyni (zamkniętej lub bass-reflex) A co do mocy to wzmak może być troszkę mocniejszy od głośnika co pozwoli na lepszą kontrolę wzmaka nad głośnikiem Czyli ogólnie lepsze granie całości Odpisz, cytując
saka_17 Napisano 7 listopada 2009 Autor Napisano 7 listopada 2009 No ja wiem że teraz bardzo dobre są skrzynie a co myślicie o subwooferach??i wytłumaczcie mi jaśniej z tym doborem bo dalej nie kapujejak mam subwoofer np 1200W i 600W RMS to wzmacniacz jaki?z góry dzięki:) Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 7 listopada 2009 Napisano 7 listopada 2009 Jeżeli subwoofer ma 600 w rms to wzmacniacz to min przedział 600-700w RMSJeżeli oczywiście Twój sub ma 600w rms. Odpisz, cytując
saka_17 Napisano 21 listopada 2009 Autor Napisano 21 listopada 2009 ja podałem tylko przykład:P Odpisz, cytując
Recommended Posts