muzyczny_gość Napisano 2 listopada 2009 Udostępnij Napisano 2 listopada 2009 takie małe OTPacio z czy i w czym wozisz swój wzmacniacz ? bo kwestia doboru sub pod rodzaj auta też się liczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 listopada 2009 Udostępnij Napisano 3 listopada 2009 Uuuu ten sprzęt jest bardzo żywotny (jak na moje wyobrażenie czasu i bytność samochodów), a szczególnie ten Alpine V12 (nie wiem ile on już ma lat, chyba z 9). Teraz co z czym:-samochody: Daewoo Espero, Renault Laguna II (faza I i II), Volvo S60;-wzmacniacze: Alpine V12 (stereo, zmostkowany ma 300W RMS, ale nie mam pojęcia jaki to model, na pewno stary), dalej JBL GTO752;-suby: jeden GTO1204BR, a drugi kupiony z tym Alpine'em serii Power (teraz na głośniku takim jak w 1204BR); -odtwarzacze: kiedyś były dwa Pioneery (jednak one już odeszły w niepamięć, a modeli też nie pamiętam, jeden na pewno był z górnej półki, ale jeszcze czasy bez MP3 itp.), a ostatnio (Laguna II,5 i S60) fabryczne.To chyba tyle, oczywiście w między czasie pojawiały się jeszcze inne sprzęty (np. sub aktywny Pioneer TS-WX206A - nawet gdzieś tam jeszcze stoi - on jest dobry do małych bagażników <Ople Astra, VW Golf>, a w dużych nie daje rady i trzeba mu mocno dawać do pieca), ale albo na krótko, albo nie zasługują na wspomnienie ich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek86 Napisano 3 listopada 2009 Udostępnij Napisano 3 listopada 2009 saka_17 przede wszystkim zapomnij o tubach a skup się na skrzyni (zamkniętej lub bass-reflex) A co do mocy to wzmak może być troszkę mocniejszy od głośnika co pozwoli na lepszą kontrolę wzmaka nad głośnikiem Czyli ogólnie lepsze granie całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saka_17 Napisano 7 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2009 No ja wiem że teraz bardzo dobre są skrzynie a co myślicie o subwooferach??i wytłumaczcie mi jaśniej z tym doborem bo dalej nie kapujejak mam subwoofer np 1200W i 600W RMS to wzmacniacz jaki?z góry dzięki:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 7 listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 listopada 2009 Jeżeli subwoofer ma 600 w rms to wzmacniacz to min przedział 600-700w RMSJeżeli oczywiście Twój sub ma 600w rms. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saka_17 Napisano 21 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2009 ja podałem tylko przykład:P Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts