Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Na początku przywitam się gdyż to mój pierwszy post tu icon_smile.gif Do tej pory sporo czytałem forum.

Dodam również, że przestudiowałem sporo tematów na tym forum, jak i w ogóle w internecie, i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi icon_smile.gif

Pierwszy z wymogów to taki, że sprzęt musi być nowy - używany nie wchodzi w rachubę. Wymóg osoby, która dorzuca się do interesu i nie da się go zmienić icon_wink.gif

Szukam (oczywiście) nowego wzmaka za 1000-1100zł. Trochę poczytałem i wraz z "miłymi" cenami z jednego ze sklepów zawęziłem swój wybór do:
Cambridge Audio Azur 340A SE
Cambridge Audio 540A v2
Denon PMA-700AE

Do tego monitory w cenie 400zł icon_smile.gif

Przy okazji jakiej firmy kupić kable, oczywiście chodzi mi o normalne ceny icon_wink.gif

No i teraz pytanie na co się zdecydować? icon_smile.gif Pokój 11m^2 więc różnica w mocy to raczej żaden wyznacznik. Słucham głównie rapu i dancehall'u. Trochę jazz'u, funk'u i dnb. Według tego co wyczytałem to lepszy byłby Denon, bo CA 340A ponoć do "lżejszej" muzyki się nadaje, ale z drugiej strony CA 540A gry ponoć lepiej od 340A. Co wy na to? icon_wink.gif
Napisano
Az nie wierzę że nigdzie nie ma tematów a propos: Cambridge Audio czy Denon pma - to b.popularne klocki - na bliźniaczym forum audiostereo jest tego od groma icon_smile.gif
Inna sprawa drogi Panie - do takiej muzy to trzeba wykopu...a z monitorów ? kiepsko to widzę.
Kolejna sprawa? mp3 czy CD oryginalne?
Napisano
Przejrzenie całego audiostereo zajęłoby mi miesiąc, a chciałbym wyrobić się przed gwiazdką icon_wink.gif Poza tym jest tam marna wyszukiwarka, i trochę szukałem, ale raczej nie znalazłem zbyt wielu konretów więc może kolega mógłby pomóc? icon_smile.gif

Bez przesady z tym wykopem, mam niewielki pokój, strasznie głośno nie słucham, a teraz za mój sprzęt grajacy robi laptop icon_wink.gif

Na razie mp3, a potem, w miarę dopływu gotówki CD + Vinyl icon_smile.gif