Bratek Napisano 7 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2009 Na początku przywitam się gdyż to mój pierwszy post tu Do tej pory sporo czytałem forum.Dodam również, że przestudiowałem sporo tematów na tym forum, jak i w ogóle w internecie, i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi Pierwszy z wymogów to taki, że sprzęt musi być nowy - używany nie wchodzi w rachubę. Wymóg osoby, która dorzuca się do interesu i nie da się go zmienić Szukam (oczywiście) nowego wzmaka za 1000-1100zł. Trochę poczytałem i wraz z "miłymi" cenami z jednego ze sklepów zawęziłem swój wybór do:Cambridge Audio Azur 340A SECambridge Audio 540A v2Denon PMA-700AEDo tego monitory w cenie 400zł Przy okazji jakiej firmy kupić kable, oczywiście chodzi mi o normalne ceny No i teraz pytanie na co się zdecydować? Pokój 11m^2 więc różnica w mocy to raczej żaden wyznacznik. Słucham głównie rapu i dancehall'u. Trochę jazz'u, funk'u i dnb. Według tego co wyczytałem to lepszy byłby Denon, bo CA 340A ponoć do "lżejszej" muzyki się nadaje, ale z drugiej strony CA 540A gry ponoć lepiej od 340A. Co wy na to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 7 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2009 Az nie wierzę że nigdzie nie ma tematów a propos: Cambridge Audio czy Denon pma - to b.popularne klocki - na bliźniaczym forum audiostereo jest tego od groma Inna sprawa drogi Panie - do takiej muzy to trzeba wykopu...a z monitorów ? kiepsko to widzę.Kolejna sprawa? mp3 czy CD oryginalne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bratek Napisano 7 grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2009 Przejrzenie całego audiostereo zajęłoby mi miesiąc, a chciałbym wyrobić się przed gwiazdką Poza tym jest tam marna wyszukiwarka, i trochę szukałem, ale raczej nie znalazłem zbyt wielu konretów więc może kolega mógłby pomóc? Bez przesady z tym wykopem, mam niewielki pokój, strasznie głośno nie słucham, a teraz za mój sprzęt grajacy robi laptop Na razie mp3, a potem, w miarę dopływu gotówki CD + Vinyl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts