biggorg Napisano 13 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2009 Witam!Planuję zakup wzmacniacza Yamaha A S 700 Yamaha i odtwarzacza CD-S 700 lub NAD C-525BEE(podobno gra lepiej niż CD-S 700 z tym wzmacniaczem). Nie wiem jakie kolumny najlepiej pasują do tego sprzętu. Myślałem nad KEF IQ 70. Proszę o radę i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 13 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2009 Uzupełnij proszę temat o : na czym obecnie słuchasz, jakie masz źródło muzyki, finanse, co z kablami?, pomieszczenie (możliwości ustawienia podłogówek które potrzebują trochę miejsca od scian bocznych/tylnych) gatunki muzyczne..itd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biggorg Napisano 13 grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2009 Witam!Z góry dziękuje za pomoc. Nie mam dużego doświadczenia ze sprzętem Audio ale mam "dobre ucho". Jestem muzykiem i pracuje w orkiestrze symfonicznej. Słucham zarówno klasyki, jazzu ale też wszelkiej dobrej muzyki rozrywkowej łącznie z elektroniką. Chciałbym zmieścić wydać na sprzęt 5000-7000 zł. Mam do dyspozycji mały pokój ok.15 m. Czytałem testy w niemieckim magazynie Audio w których dobrze wypada wzmacniacz Yamaha A S 700, znacznie lepiej niż Demom PMA 710 AE o którym też myślałem . Jutro wybieram się posłuchać w sklepie jak to brzmi. Nie mam pojęcia jakie do tego wybrać kolumny. Jeżeli chodzi o odtwarzacz CD to myślałem o Yamaha CD-S 700 lub NAD C-525BEE. Dziękuje za wszelkie wskazówki i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts