Skocz do zawarto艣ci

Dobre do kolumny do salonu

bandyta

Recommended Posts

Witam wszystkich po raz pierwszy.
Zamierzam wyposa偶y膰 sw贸j salon w sprz臋t stereo. 艢ledz臋 kilka for i cz臋艣ciowo uda艂o mi si臋 dzieki temu rozwi膮za膰 moje niejasno艣ci. O ile wyboru sprz臋tu ju偶 dokona艂em, o tyle mam teraz problem z wyborem kolumn do niego. W zwi膮zku z tym licz臋 na konstruktywne porady bardziej do艣wiadczonych i os艂uchanych koleg贸w.

Wi臋c tak:
- je艣li chodzi o 藕r贸d艂o d藕wi臋ku, to b臋dzie to kombajn Pioned PDX-Z9
- pomieszczenie to salon 19m2 otwarty na kuchni臋 (podzielone murkiem 1,5m wysoko艣ci) 7m2 oraz przedpok贸j 6m2 (szerokie wej艣cie), - w bloku
- s艂uchana muzyka to ok 80-90 % pop i inne tam lec膮ce kawa艂ki na popularnych stacjach muzycznych oraz 10-20% rock, ci臋zki/metalowy rock.
- na kolumny chcia艂bym wyda膰 max 2000 PLN za par臋, no chyba 偶e warto doda膰 jeszcze np 300-400 z艂 poprawiaj膮c bardzo znacznie jako艣膰 d藕wi臋ku,
- nie ma znaczenia czy bed膮 to kolumny pod艂ogowe czy monitorki - do monitork贸w potrzebuj臋 stand贸w, a to sk艂ania do kupna ta艅szych kolumienek na podstawkach,
- bass reflex z przodu,

Pobuszowa艂em troch臋 po forach i sklepach i prawie si臋 zdecydowa艂em na Ushery S-520, lecz im bardziej si臋 zag艂臋biam tym mam coraz wi臋cej w膮tpliwo艣ci bo z jednej strony s膮 to bardzo super g艂o艣niczki za niewielk膮 kas臋, a z drugiej pono膰 nie za fajne do rockowej muzyki oraz b臋d膮 zbyt ma艂e do mojej powierzchni.

Prosz臋 wi臋c osoby, kt贸re maj膮 wi臋ksze do艣wiadczenie o wszelkie porady i uwagi.

Udost臋pnij na innych stronach