kawulec Napisano 19 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2010 Witam,Jako, ?e w temacie car audio jestem od bardzo niedawna (niespe?na rok od zakupu samochodu - Peugota 306) moja wiedza w tym temacie jest bardzo niewielka. Przejd? do rzeczy, ostatnio kupi?em nowe radio Sony CDX-GT430U (4x 52 W). Przy tej okazji zacz??em si? zastanawia? nad wymian? g?o?nik?w. Obecnie zainstalowana jest jaka? bli?ej nieokre?lona dwudro?na konstrukcja. Chcia?bym wymieni? je na jakie? lepsze rozwi?zanie. Jednak nie chc? inwestowa? dodatkowych ?rodk?w czy to we wzmacniacz czy subwoofer, w zupe?no?ci zadowol? mnie dwa g?o?niki. Jeste?cie w stanie zaproponowa? jakie? modele?pozdrawiamkawulec Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 19 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2010 kilka postów niżej..spory temat http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=15758 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawulec Napisano 19 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2010 (edytowany) Ok, faktycznie dużo cennych informacji. Jedna kwestia czy bez dokupienia wzmacniacza będę mógł zainstalować np takie głośniki: Sony XS-A1327pozdrawiam Edytowano 19 stycznia 2010 przez muzyczny_gość prosze uzywać fukcji 'odpowiedz' Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 19 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2010 Jeżeli maja być na sztukę to tak, jeżeli myśli o stworzeniu w mirę dobrego podstawewego audio w aucie to zupełnie nie trafiony pomysł.. łącznie z radiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawulec Napisano 19 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2010 (edytowany) Tak jak napisałem wcześniej w tym temacie jestem laikiem. Nie chcę inwestować zbyt dużej kwoty ponieważ najprawdopodobniej w najbliższym czasie zmienie auto. Obecne przejmie mój Ojciec a mu nie szczególnie zależy na jakości - ważne żeby brzęczało. Radio zawsze mogę sprzedać na Allegro, tylko na co zwrócić uwagę przy zakupie nowego? Inaczej jakie wady ma obecne? Edytowano 19 stycznia 2010 przez muzyczny_gość prosze uzywać fukcji 'odpowiedz' Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 19 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2010 Tu bardzo rozchodzi sie o finanse i czy masz ucho do słuchania, a jak zamierzasz sprzedać auto razem z glośnikami kup najtańsze jakie są..Generalnie z określeniem CA w aucie jest to b.długa droga która musi mieć wyznaczony cel.Wszytko jest tu od siebie zależne, czego się oczekuje w samochodzie, ile ma sie kasy nie tylko na sprzęt ale i na prawidłowy montaż audio..uwierz mi nie są to nawet małe pieniądze, wiedza, i cierpliwość to podstawa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 19 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2010 Radzę zainstalować dwa dodatkowe glośniki.w tylną pólkę ,znakomicie to poprawi dżwięk a specjalnie nie zrujnuje budzetu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 19 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2010 i rozciągnie scene do tyłu ale jeżeli ktoś ew tak lubi - po za tym glośniki w tylnej polce to temat przerabiany od lat...Takie rozwiązanie sprawdzało sie w malutich bagażnikach typu sejczento, głośiki z tylnej polce maja słabą odp impulsową - więc automatycznie tłuką kartonowo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts