matys420 Napisano 6 lutego 2010 Napisano 6 lutego 2010 Witam !Mam zamiar kupić któryś z tych amplitunerów z firmy Denon :AVR-1507AVR-1306Ma on służyć do słuchania muzyki i oglądania filmów i tu właśnie pojawia się pytanie który z tych starczy aby podpiąć do niego na samym początku tylko system 2.0 a w przyszłości 5.1Chodzi mi o głośniki typu Standy takie aby wypełniły 18m2 pokój dźwiękiem Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 6 lutego 2010 Napisano 6 lutego 2010 Witam,do każdego z tych amplitunerów możesz podłączyć stereo - tu nie ma najmniejszego problemu.i prośba:"Chodzi mi o głośniki typu Standy takie aby wypełniły 18m2 pokój dźwiękiem" możesz to przełożyć na ojczysty język ? Odpisz, cytując
matys420 Napisano 6 lutego 2010 Autor Napisano 6 lutego 2010 Chodzi mi o to aby głośniki były stojące (frontowe) i aby były takie że w pokoju 18m2 nie będą robić szumu tylko będą przyjemnie grały nawet przy głośnym słuchaniu muzyki. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 6 lutego 2010 Napisano 6 lutego 2010 Namieszałeś dwie sprawy zupełnie tak jak to opisałeś "głośniki typu standy" - nie ma czegoś takiego (są za to głośniki tzw monitory - na standach - na standach stawia się dla optymalizacji dzwięku - tak b.skrótowo)Głośniki frontowe o których napisałeś w poście wyżej - to typ głośników podłogowych.PS Pokazałeś amplitunery do kina a temat w dziale - stereo ?!PS.2. Czy głośniki masz czy chcesz dobrać ? Odpisz, cytując
matys420 Napisano 6 lutego 2010 Autor Napisano 6 lutego 2010 Sorry że pomieszałem tematy i namieszałem w temacie (ostatnio dopiero zacząłem się tym interesować ) A wiec głośniki chcę właśnie dobrać (mają być podłogowe ) do amplitunera z firmy Denon o którym była mowa wcześniej. Za głośniki nie chciał bym dać więcej niż 700-800 zł chyba że zaproponujesz coś naprawdę dobrego. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 6 lutego 2010 Napisano 6 lutego 2010 Ok temat przeniosę. (do kina)Generalnie - proszę abyś przeczytał kilka tematów w dziale stereo w stylu "głośniki do 1000zł" jest tego dużo i na pewno coś nakreśliW tematyce audio zawsze można dokładać i dokładać.. Kwestia też kolumn używane czy nowe ? - w tematach znajdziesz różne wiadomości.Jeżeli to pierwsze granie myślę, że zaakceptujesz wszystko co w przedziale tej kwoty jest - bo niestety szału tym nie zrobisz - co nie oznacza, że kicha totalna.Musisz też popatrzeć w stronę czy oby na pewno na bazie stereo będziesz mógł rozbudować kino (czy masz dostępne z tej samej serii głośnik/i : centralny, tylne satelity, oraz subwoofer - który nie koniecznie musi być tej samej stajni/serii).Pozdrawiam Odpisz, cytując
matys420 Napisano 6 lutego 2010 Autor Napisano 6 lutego 2010 Okej, dzięki bardzo za odpowiedź. Porozglądam sie na forum Pozdrawiam ! Odpisz, cytując
Recommended Posts