B4rt3k01 Napisano 7 lutego 2010 Napisano 7 lutego 2010 Niedawno zakupiłem te sluchawki (jak w temacie). Po dokladniejszym odsłuchu z iPoda stwierdzam, że prawa sluchawka ciszej gra. Gdy podlaczam je do komputera różnica jest prawie nie odczówalna (chyba nawet jej nie ma, nie jestem pewien, bo juz mi sie pomieszalo w uszach od tego nasluchiwania). Gdy podłacze do domowego sprzętu audio Technicsa sluchawki sprawóją się świetnie.Czym ten problem może być wywołany? Zastanaiwałem się już nad reklamacja..Proszę o pomoc. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 7 lutego 2010 Napisano 7 lutego 2010 Strzelam - wina wyjścia słuchawkowego iPoda ? Odpisz, cytując
B4rt3k01 Napisano 7 lutego 2010 Autor Napisano 7 lutego 2010 Używam już go troche.. Na standardowych słuchawkach od Apple i Creative Ep-630 nie odczówam takiego efektu. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 7 lutego 2010 Napisano 7 lutego 2010 Może Ipodowskie słuchawki są tak mizerne (nie umiejszając im oczywiście) że różnicy nie odczuwaszKupiłeś lepsze słuchawki i zaraz wykryłeś różnice .. ?Skoro gdzie indziej nowy nabytek gra dobrze...to sprawdz ew. jeszcze u kogoś..Albo oddaj na gwarancji słuchawki..tak dla pewności..Ale jak kolejne zagrają znowu inaczej..to wina iPoda.PS> Na każdym utworze słychać inaczej ? Odpisz, cytując
B4rt3k01 Napisano 7 lutego 2010 Autor Napisano 7 lutego 2010 Specjalnie przesłuchałem 2 płyty; Scorpions i Queen. Z sporanem jest wszystko ok, tak mi sie wydaje. W wiekszosci utworow na tych dwuch plytach bas slyszalny jest bardziej z lewej strony, moze nie az tak, ze nad uchem, ale jednak.Tak jak kupilem lepszy sprzet odrazu odczulem roznice. Postaram sie jeszcze jakies inne "dobre" sluchawki nauszne przetestowac na tym iPodzie i zobaczymy. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 7 lutego 2010 Napisano 7 lutego 2010 Polecam iść do sklepu, zabrać swojego ipoda i w sklepie podłączyć kilka słuchawek uprzedzając sprzedawce i ochronę sklepu, że wchodzisz z własnym iPodem Odpisz, cytując
B4rt3k01 Napisano 7 lutego 2010 Autor Napisano 7 lutego 2010 A może ja jestem głuchy? Np dla mojego taty wszytko jest dobrze i jego zdaniem tak dziala stereo, ze w jednej piosence jest tak, a w innej inaczej. Moim zdaniem nie w stusunku ~ 3 : 50. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 7 lutego 2010 Napisano 7 lutego 2010 aa.. może.. już nie chciałem o to pytać .. czy z słuchem na 100% wszystko ok, skoro na innym sprzęcie jest ok.Długo tak juz jest z słuchawkami ? Odpisz, cytując
B4rt3k01 Napisano 7 lutego 2010 Autor Napisano 7 lutego 2010 Aczkolwiek takteoretycznie slabsza sluchawka (prawa) potrafi wytworzyc gleboki i klarowny bas przebijajacy lewą (nasluchujac perkusji).+2postMam je dwa czy trzy tygodnie. Oholnie muzyki na sluchawkach slucham dlugo. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 7 lutego 2010 Napisano 7 lutego 2010 Więc polecam wrócić do POSTU 6 Odpisz, cytując
B4rt3k01 Napisano 7 lutego 2010 Autor Napisano 7 lutego 2010 Tak zrobie.Jak cos wywnioskuje odezwe sie tutaj, dzieki! Odpisz, cytując
Lukas_P Napisano 9 lutego 2010 Napisano 9 lutego 2010 A może to po prostu stereofonia ? Odpisz, cytując
Recommended Posts