Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Czy ktoś wie jak podłączyć 3 pary głośników do 4 kanałowego odtwarza.Jestem zielony w tym temacie.Mam odtwarzacz JVC KD-G441. Narazie podłączone są głośniczki Pioneera TS-G1002i pod przednią szybą i głośniki Magnat Power Plus 693 pod tylną szybą. Kupiłem jeszcze jedną parę głośników i chcę je wmontować w drzwiach. Czy da rade to zrobić bez uszkodzenia końcówki mocy lub utraty jakości dźwięku??Czy będzie potrzebny drugi wzmacniacz(w radiu już jest jeden wbudowany)??Byłbym wdzięczny o jakiś schemat

parametry odtwarzacza są tu: http://cokupic.pl/produkt/JVC-KD-G441
Napisano
Napisz jakie kupiłeś te głośniki, jaki masz samochód i czy przystosowywałeś go pod kątem CA w jakiś sposób... Wszystko jest kwestią wyważenia poziomu elementów i dobrej aplikacji. Czasami dużo niższymi kosztami można uzyskać lepsze efekty. Odpowiedz na pytania i będę się starał pomóc.
Napisano
Cytat

ok więc magnata wymontuje podłącze te w drzwiach i subwoofer w bagażniku.czy będę potrzebował w takim układzie wzmacniacza??

Oczywiście, że tak min 3 kanały - w zależności od systemu 4 kanały
Lub 2 kanały pod zasilanie przodu + mono na tył - ale na takie coś trzeba miec nie mało pieniedzy dużo praktyki sorą wiedzę oraz cierpliwość.
Wygluszenie auta ? robione?
Napisano
dzięki za pomoc:).wczoraj pojawiły się wydatki więc z przeróbek nici.jak coś skorzystam z tego co mi doradziliście.samochód mam vento i wygłuszania jeszcze nie robiłem.pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje:)