Gnapek Napisano 27 lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 Witam!Chciałbym zakupić swój pierwszy sprzęt HiFi, niestety nie mam bladego pojęcia o czymś takim, dlatego pytam się o pomoc tutaj na forum Kwota jaką dysponuję to jakieś 1500zł-1600zł. Pomieszczenie w którym miał by taki sprzęt grać ma 3,5m / 3m, całość by była podłączona do komputera z kartą dźwiękową "Creative SoundBlaster 2ZS" z pozłacanymi wtykami. Potrzebowałbym jakiegoś wzmacniacza wraz z dwiema kolumnami. Muzyka jaką słucham to głównie Trance (Uplifting Trance). Zdarza mi się od czasu do czasu kupić oryginalną płytę z muzyką więc nie wiem czy kupować do tego jeszcze jakiś odtwarzacz CD. Co byście mogli polecić? Kolumny wolałbym aby były nowe, choć nie muszą. Wzmacniacz może być jakiś używany. Jakie kable będą mi potrzebne do podłączenia tego wszystkiego?Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 28 lutego 2010 Udostępnij Napisano 28 lutego 2010 Yamaha Pianocraft. Nowe , na 10m2 w zupełności wystarczy, pytanie czy wolisz z CD czy z DVD.M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnapek Napisano 28 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2010 Raczej z CD bo posiadam PS2 i mogę odtwarzać filmy DVD czy też muzykę z CD Yamaha Pianocraft - Raczej wolałbym żeby to były kolumny podłogowe niż miniwieża. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 28 lutego 2010 Udostępnij Napisano 28 lutego 2010 hmmm.....ale podłogowe w Twoim pomieszczeniu to nie za dobry pomysł. Po prostu masz za mały pokójM Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejz Napisano 11 marca 2010 Udostępnij Napisano 11 marca 2010 Eee.. tam za mały. Ja na 12 metrach miałem 2 pary Altusów 140. Człowiek był młody. A tak poważnie. Z opisu wynika , że nie o audiofilskie uniesienia tu chodzi tylko ma łupnąć. Ja bym poszedł we wzmaka Denona albo Technicsa (ok 500pln) , do kompletu CD za stówkę (oczywiście używane). Zostaje 1000 na kolumny. Z nowych np Koda AV 702 v3 ale tyle jest dobrych starych Infinity lub Technicsów na aukcjach że aż żal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnapek Napisano 11 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2010 Kurczę, porypało mi się z liczeniem pokoju metrażowego Nie mam 6m2, tylko 10,5m2 czy to jednak coś zmienia?Aktualnie posiadam kolumny "samoróbki" zrobione przez mojego brata, podłączone są do starej wieży Samsung gdzieś z 2000r, i kablem podłączone do kompa. Dla mnie grają dobrze Próbka tego jak grają (moja Nokia N95 zniekształciła trochę głos )http://www.youtube.com/watch?v=R7YJewCGxU8&fmt=18Może jednak warto lepiej dogadać się z bratem i zrobić tak by mi je odsprzedał i do tego podłączyć wzmacniacz? Musiałbym jeszcze się dowiedzieć co w nich siedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts