marioosh Napisano 1 marca 2010 Udostępnij Napisano 1 marca 2010 Witam wszystkich.Wpiąłem w system KD wzmacniacz stereo (Marantz PM7003) i nareszcie cieszę się słuchając muzyki w „normalnym” stereo, a w KD wykorzystuje wzmacniacz jako końcówkę mocy. Przeszukując fachową prasę i forum nie znalazłem żadnych testów czy jakichś sugestii (nawet w testach końcówka-przedwzmacniacz) na temat jakości czy rodzaju kabli do preampu. Na pewno jest to przyczyna do zabawy i prób we własnym zakresie, ale ciekawi mnie czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tej materii. W KD słucham dużo koncertów i wydaje mi się, że jakość okablowania preampu nie powinna szczególnie (lub w ogóle) odbiegać, od jakości połączeń wzmak-CD. Wiadomo, że testy na pewno to zweryfikują, ale ciekaw jestem waszych doświadczeń. Z góry dzięki za sugestie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamson Napisano 1 marca 2010 Udostępnij Napisano 1 marca 2010 Ja używam na razie Tara Labs Prism 100 bo taki miałem na stanie, a podłączony mam Marantz SR5003 z Marantzem PM7003 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioosh Napisano 2 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2010 Cytat Ja używam na razie Tara Labs Prism 100 bo taki miałem na stanie, a podłączony mam Marantz SR5003 z Marantzem PM7003 Ja podłączyłem też „co miałem” a i tak jest o wiele lepiej (w KD). Ale muszę pożyczyć parę kabli i pobawić się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts