mikson Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 szkoda że nie 640 bez sensu dopłacać do dvd lepiej kupić za różnicę wiwe128 czyta bez problemu a wersje z cd są mniej awaryjne,jak wygrzejesz po miesiącu to wymień kable głośnikowe i ic , z głośnikowych polecam chorda carnival silverscreen-a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 mikson czy mi się wydaje czy Ty masz suba B&W 608 - może zaproponujesz kolezance ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikson Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 mam kupiłem go z zamiarem podłączenia do arcama solo mini ale się okazało że moje pre out nie jest regulowane z pilota i jednak go sprzedaje , gra świetnie jak na maleństwo 26x26x33 cm jest na allegro dla klubowiczów taniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek720 Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 Jak myślisz , wypadało by przegrzać te monitory , nim polecą na cały gwizdek ? Myszko , cieszę się razem z Tobą . 2 x 65 w to nie mało na taki pokojik , proponuję włączyć , powiedzmy na 2 dni (bez wyłańczania) systemu , aby się przepaliły monitory . I nie dawj więcej jak 1/5 mocy . Ponoć to odwdzięcza się w brzmieniu . Może jestem w błędzie , co na to PACIO i MUZYCZNY ? Pozdrawiam serdecznie ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikson Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 ja piano wygrzewałem z 2 tygodnie dopiero potem zagrało pełniej i swobodniejpozdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 Jak Ci skacze sufit to po co sub?Tym bardziej taki za 550zl to tylko zepsuje przyjemnosc sluchania,bedzie buczec dudnic i sufit odpadnie heh.Trzeba bylo kupic wersje Cd piano. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 mikson to Ty masz PC czy Arcama ? w końcu ?GAWRON___M - chyba Ciebie dawno nie było tutajj ? hę ?maciek720 - skąd u Ciebie to powiedzenie o przepaleniu ? Każdy wie o co chodzi, a dla Tych którzy z jakiś tam względów zakupili nowy sprzęt i defakto swój pierwszy - ogólna informacja - słuchać kilkadziesiąc godzin do tak max 22-23 godziny - odwdzięczy się to w późniejszym okresie kulturalnym graniem a więc monitorki się wygrzeją na pewno się nie wypalą ani nie przepalą, ale można ja przez przypadek spalić i tu nie żartuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikson Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 mam obecnie solo mini wcześniej miałem piano e410 z usherami s520 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 Na ilu metrach masz tego suba ? i masz go z Usherami ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 Oj nie bylo juz dawno i to nie tylko na tym forum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikson Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 solo mini mam tymczasowo z b&w 686 gra całkiem sympatycznie, wcześniej miałem monitory diy na szerokopasmowych monacorach projekt ct193 świetnie grały ale nie uniwersalnie do końca, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszka21 Napisano 5 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2010 A tak dla zupełnie zielonych Czyli mam je włączyć teraz na kilkadziesiąt godzin non stop na 1/5 mocy tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 Jak nie da rady na ciągle z oczywistych powodów - to łącznie kilkanaście godzin grania na małej głośności tak 1/5 1/4 może być Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszka21 Napisano 6 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2010 Jeszcze powiedzcie mi na jakiej wysokości muszą stać te monitorki, bo nie wiem jak wysokie standy mam zamówić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikson Napisano 6 marca 2010 Udostępnij Napisano 6 marca 2010 jak siedzisz to najlepiej na wysokości uszu odsunięte od ściany lekko żeby tylko wylot basu nie powodował buczeniarozstaw minimum 2metry zasada trójkątapozdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek720 Napisano 6 marca 2010 Udostępnij Napisano 6 marca 2010 [Wysokość 60-80 ( niektóre są regulowane) i +/- 15 cm od ściany , powinno wystarczyć . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 6 marca 2010 Udostępnij Napisano 6 marca 2010 Dokonując wyboru odpowiedniej wysokości podstawek należy kierować się wymiarami obudowy kolumny głośnikowej, własnymi preferencjami brzmienia, posiadanym pomieszczeniem, oraz ewentualnymi sugestiami producenta zestawów głośnikowych. Niższa podstawka lepiej wyeksponuje niskie tony, natomiast w wypadku podniesienia wysokości można liczyć na poprawę lokalizacji pozornych źródeł dźwięku i ogólnie lepsze zdefiniowanie całej sceny dźwiękowej. Powyższe sugestie są natury ogólnej - zmiany brzmienia wynikające z różnej wysokości stosowanych podstawek w konkretnym otoczeniu akustycznym i w określonej konfiguracji sprzętowej mogą być bardzo różne.PS."bezpieczną" wysokością standów jest 60cm należy też pamiętać, że w momencie zastosowania opcji mocowania głośników oraz cokołów pod podstawki - wysokość całości wzrasta o ok. 5cm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszka21 Napisano 8 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2010 Głośniki już się grzeją z 8 godzin, do piątku będą wygrzane. Zamówiłam sobie wyżej wspomniany subwoofer. Mam nadzieję, że to poprawi trochę basy w mojej muzyce, nie chcę dużo więcej tego basu ale żeby był troszkę bardziej odczuwalny. Zamówiłam stendy na 80 cm (wysokość ze szpilkami) gdyż siedząc na kanapie mam uszy na wysokości 105 cm. Interconect już do mnie idzie. Kabel kupiłam może nie tak drogi jak polecaliście ale w specjalistycznym sklepie Hi-Fi powiedzieli, że taki po 10 zł za metr będzie wystarczający (2,5 mm grubości). W pianocrafcie jest świetna funkcja PureDirect, wyłączająca elektronikę w ampli i dvd, żeby dźwięk wydobywał się "prosto z płyty" i naprawdę różnica w odsłuchu jest dla mnie ogromna. Od kiedy mam ten sprzęt zaczęłam ostro przerzucać się na płyty, bo różnica między mp3 jest baardzo wyraźna w tym wypadku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 8 marca 2010 Udostępnij Napisano 8 marca 2010 Witamy ponownie - dziękujemy - Wszyscy chyba dokonale to wiemy - ale cieszymy się, że Ty również to zauważasz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszka21 Napisano 8 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2010 Tak chciałam tylko pogadać. Wiem, że o tym doskonale wiecie. Chyba, że wolicie, żebym już nie pisała, jestem tylko blondynką... Jak już piszesz, to napisz co sądzisz o tej tubie, też uważasz, że bez sensu zakup w moim przypadku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 8 marca 2010 Udostępnij Napisano 8 marca 2010 Subwoofer - hmm posłuchaj na tym sprzęcie 3-4 miesiąc i wtedy zdecyduj - to chyba optimum.Pisać - jak najbardziej tak - pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszka21 Napisano 8 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2010 Już zamówiłam subwoofer, no to się przekonam na własnej skórze. Skoro tak ze mną piszesz to kolejne pytanie:): Ustawienie subwoofer-a słyszałam, że może leżeć gdziekolwiek, ale czy napewno? Ustawienie go na szafce razem z ampli i dvd chyba nie będzie najlepszym pomysłem, ze względu na generowane wibracje?? Na ziemi?? Pod szafą?? Z boku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamson Napisano 8 marca 2010 Udostępnij Napisano 8 marca 2010 Świetnie, że zestaw Ci się podoba, osłuchasz się to zaczniesz wychwytywać różnice pomiędzy jakością realizacji płyt co do suba to specem nie jestem ale na pewno nie zaleca się ustawienia go w narożniku pomieszczeń, mój stoi na podłodze w około 1/3 długości ściany prostopadłej do tej z kolumnamisuby generalnie stoją na podłodze bo raczej nikt ich nie wstawia w meble ze względu na wielkość jak i wzbudzenia o których piszeszpozostaje jeszcze kwestia konfiguracji tego suba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszka21 Napisano 8 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2010 Konfiguracji - no właśnie - i tu będę miała poważny problem, ktoś chętny pomóc? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamson Napisano 8 marca 2010 Udostępnij Napisano 8 marca 2010 ja chce, ja weź mnie, mnie weź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts