Jimmy Napisano 11 marca 2010 Udostępnij Napisano 11 marca 2010 Witam,To mój pierwszy post na tym forum.Mam następujący problem. Używam HK990 i z podłączonych do niego kolumn KEF XQ40, konkretnie z głośników wysokotonowych wydobywa się jednostajny szum po zbliżeniu do nich ucha. Z głośników średnio-niskotonowych nie wydobywa się żaden szum. Po podłączeniu kolumn do innego wzmacniacza (Denon AVR 2809) nie ma absolutnie żadnych szumów. Wzmacniacz był w serwisie, gdzie oczywiście nie znaleziono żadnych nieprawidłowości. Mam w związku z tym pytanie, czy taka sytuacja jest normalna w przypadku Harmana? Czy HK990 może być podatny na zakłócenia sieci zasilającej, a Denon - nie? Podłączałem wzmacniacz do innego, oddzielnego gniazdka i nadal były szumy. Sytuacja jest dla mnie dziwna i denerwująca. Wydaje mi się, że to trochę za drogi sprzęt, aby były z nim takie problemy. Może ktoś ze specjalistów na tym Forum mogłby mi powiedzieć, jakie mogą być przyczyny tych szumów. Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts