Wpjtek76 Napisano 12 marca 2010 Napisano 12 marca 2010 Witam. Sluchalem niedawno zestawu sluchawek STAX i jestem pod duzym wrazeniem:)Zamierzam taki zestawik sobie sprawic z tym, ze byc moze zamowie je z Japoni gdzie sa produkowane poniewaz cena jest o wiele nizsza.W zwiazku z tym mam pytanie. Czy wystarczy, ze wymienie kabel zasilajacy i wszystko bedzie dzialac jak nalezy czy bede potrzebowal jakiegos specjalnego transformatora? Bardzo zalezy mi, by dzwiek byl rownie dobry jak na europejskich wersjach.Z gory dziekuje za wszelkie uzyteczne informacje:) Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 13 marca 2010 Napisano 13 marca 2010 To wszystko zależy, w Japoni mają w gniazdkach 100V, ale w ostatnich latach coraz więcej sprzętów ma napięcie wejściowe określone jako 100-240V, czyli uniwersalnie. W zależności od modelu transformator może być wewnątrz urządzenia lub na zewnątrz. Ciężko powiedzieć konkretnie nie znająć przynajmniej modelu. Najłatwiej odpowiedzieć na takie pytanie gdy się widzi ściankę tylną i ewentualny zewnętrzny transformator. Odpisz, cytując
Wpjtek76 Napisano 13 marca 2010 Autor Napisano 13 marca 2010 Temat nieaktualny:) Bylem w sklepie i kupilem zestaw SRS-4040Signature:) Oczarowaly mnie:)Dzieki Pacio za zaangazowanie:) Odpisz, cytując
Recommended Posts