Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam

Mój pierwszy post i wypada się przywitać. Witam icon_smile.gif

Chciałem zasięgnąć małej porady, nie potrafię wybrać kolumienek dla siebie. Mam na oku kilka modeli a mianowicie.

Mission M35i względnie M34i
WHARFEDALE DIAMOND 10.5
PARADIGM MONITOR 7 v.5

Teraz szczegóły. Pokój na razie żenada, 2,6 x 4,5 czyli 11,7m2. W przyszłości pewnie większy, ale nie wiadomi kiedy i jaki. Pewnie coś około 20 m2.
Muzyka - pełen zakres, od filmowej, przez jazz, instrumentalna, pop, HH, nie koniecznie łupanka w stylu techno ale housik czemu nie.
Preferencje odsłuchowe, chciałbym czegoś więcej, chciałbym aby po podłączeniu powiedzieć o matko ... zasiąść na kanapie i oddać się muzyce. Lubie mocny wyrazisty dźwięk. Chciałbym poczuć mruczące dźwięki w najniższych rejestrach których nigdy nie zabraknie, wyraźną średnice i precyzyjną górę, bez świszczenia i przebarwiania. Chciałbym chociaż odbić się o audiofilskość - choć szczerze nie lubię tego określenia. ( może mało precyzyjny opis ale inaczej nie potrafię)

Kolumny zagrają pod amplitunerem stereo marki Harman/Kardon model HK3390 spiętym z CD SONY model CDP-991.

Świadom jestem, że ostatecznym weryfikantem przy zakupie będą moje uszy, ale chciałbym poznać opinie forumowiczów.
Maksymalne pieniądze to 2000zł, ale wiadomo jak będzie kosztowało 2100zł powiedzmy nic się nie stanie - To na wypadek innych propozycji.