diabeleksts Napisano 16 marca 2010 Udostępnij Napisano 16 marca 2010 Witam!!!Posiadam subwoofer Philips.Jest w nim zamiennik głośnika na GDN 23-180-8działa tak samo jak oryginał. Czyli według mnie o wiele za słaby.Co moge wstawic zeby poczuc o wiele wiele wieksza moc ?oto co znalazlem na temat tego suba :http://download.p4c.philips.com/files/f/fb..._01_pss_eng.pdfPozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 17 marca 2010 Udostępnij Napisano 17 marca 2010 Witaj !Nie jestem do końca pewien czy mam rację ale wydaje mi się że głośnik o którym piszesz (GDN 23-180- jest za mocny do wzmacniacza w tym subie. W zupełności powinno wystarczyć zamontowanie głośnika 100-120W. Do napędzenia tak dużego 180W kolosa potrzeba przynajmniej 200W wzmacniacza. Proponuję podejżeć parametry suba produkcji Tonsila gdzie podane są parametry wzmacnizcza, gośnika i są one jeszcze bardziej zróżnicowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts