Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam!
Bardzo proszę o pomoc w doborze kolumn do wzmacniacza CAMBRIDGE AUDIO AZUR 540 A v2 do pomieszczenia 14m2 w prostokącie, na jednym końcu szafa zabudowana (w niej domyślnie kolumny) na drugim końcu podwójne łóżko i mała komoda. Siedząc na wprost szafy: okno po prawej, drzwi po lewej icon_smile.gif. Muzyka… : Pink Floyd (szczególnie : A Momentary Lapse of Reason i cała reszta), Oldfield : The Songs Of Distant Earth i cała reszta, sigur ros (takk… i j.w.), Bjork, Michał Lorenc (OST. z filmu BANDYTA). i cała sterta kaset i płyt CD. A cena kolumn do +- 1400zł
o wzmacniaczu : http://www.magazynstereo.pl/recenzje/Cambr...40%20A%20V2.pdf

Napisano
Raczej nówki, podłogówki niekoniecznie, lepsze półkę, kolor obojętny… byle nie jakieś srebrne, złote czy różowe. Ważne by dobrze oddawały dźwięk i miały w miarę dobrą dynamikę basu…
Napisano
Tak więc z nówek podstawkowych bardzo dobre opinie zbierają w testach (oczywiście w cenie do 1400 +/-):focal chorus 705-ciut droższe,magnatQantum,ale do CA najbardziej podchodzą Monitor Audio np.BR2.I chyba z taką kwotą postawiłbym na te ostatnie.Ale oczywiście po odsłuchu,bo może się okazać iż za jasno(ostro) grają(dla Ciebie).Generalnie CA są "jasnymi" wzmacniaczami i należy do nich dobrać jak najbardziej neutralne kolumny-taką opinię mają kolumny Heco,i te Magnaty jw.Także najważniejszy jest odsłuch.
Napisano
Dziękuję za odpowiedz icon_smile.gif Z odsłuchem kicha bo mieszkam ,,daleko od wszystkiego” (uroki spokojnych miejsc (to nie więzienie icon_razz.gif) ). Wybrałem te magnaty, posłucham…. i będzie wiadomo, zresztą czasami odsłuch może być względny od wielu czynników włącznie z samopoczuciem. Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam
  • 4 weeks later...
Napisano
Witam po długiej przerwie…
Zestaw gra rewelacyjnie w całym zakresie częstotliwości, na mały pokój bas brzmi mocno ale nie natarczywie, średnie i wysokie częstotliwości też super. Raz nawet zestaw grał na polu na otwartej przestrzeni i tam też się nieźle spisał. Nie wiem tylko na ile moja opinia jest wiarygodna, bo jak się okazało po przypadkowym badaniu słuchu (trafiłem w przychodni na bezpłatne badanie i poszedłem…) w zakresie niskich częstotliwości słuch ponadprzeciętny zato w wysokich już prawie klapa icon_smile.gif muszę zdobyć dobry aparat słuchowy żeby nadrobić utracony ,,zakres” i wtedy ponownie podzielę się wrażeniami z odsłuchu. Jeśli macie możliwość zrobienia sobie badania słuchu to serdecznie polecam, niejeden ,,Audiofil” się zdziwi i zrozumie że przepłacił za sprzęt icon_razz.gif
Pozdrawiam icon_smile.gif