janek Żuk Napisano 30 marca 2010 Napisano 30 marca 2010 witam mam głośniki genius 5100.Mam je podłączone przez 3 kable 2RCA do 6kanałowej karty dźwiękowej.szukam przełączki do której można podłączyc te 3 kable i podłącze je do karty dźwiękowej pod jeden kanał (tak bedzie mi wygodniej)Jak sie nazywa element "D"?teraz mam podłączone elementy a,b,c,f. Zrobiłem mały rysunek może on troche wytłumaczy o co mi chodzi.Dzieki Odpisz, cytując
Valve Napisano 2 kwietnia 2010 Napisano 2 kwietnia 2010 Podłączając głośniki 5.1 pod jeden kanał nie będziesz miał dźwięku przestrzennego - po to właśnie są wyjścia na poszczególne sekcje głośników.Ale jeżeli się uprzesz to musisz poszukać jakichś rozgałęziaczy. Tak, żeby z jednego jack'a zrobiły się trzy wejścia jack. Wiem, że w sklepach można dostać z dwoma wejściami, co do trzeciego to się nie orientuję. Jednak raczej odradzam to rozwiązanie, proponuję pozostać przy takim podłączeniu jakie teraz masz. Pozdrawiam Odpisz, cytując
janek Żuk Napisano 3 kwietnia 2010 Autor Napisano 3 kwietnia 2010 kupiłem dwie podwójne (wsadziłem jedna w drugą)ale właśnie chodziło mi o to żeby wszystkie głośniki grały jednakowo glośno (tylnie grają ciszej)ale te przełączki nic nie dały jest ciszej niż normalnie a miało byc głośniej.moze wy macie jakąś dobra rade? czy zainwestowac juz w wzmacniacz? Odpisz, cytując
Valve Napisano 3 kwietnia 2010 Napisano 3 kwietnia 2010 Głośniki 5.1 mają to do siebie, ze tył gra ciszej, a to dlatego, że głośniki te są głośnikami efektowymi. Czyli przy oglądaniu np. meczu słychać z nich oklaski itd. Jak zauważyłeś podłączenie wszystkich kanałów razem nic nie dało i, o ile wiem, nie da się z tym nic zrobić. Dlatego polecam Ci powrócenie do poprzedniego podłączenia głośników. Wtedy pokombinuj w ustawieniach głośności poszczególnych kanałów - ścisz przednie i centralny, tylne zostaw głośniej. Ja osobiście mam głośniki 5.1 i mam przód "na maxa", tył tak samo tylko centralny troszkę ściszony, ale to już jest kwestia gustu. Pozdrawiam i przy okazji życzę Pogodnych Świąt Odpisz, cytując
janek Żuk Napisano 4 kwietnia 2010 Autor Napisano 4 kwietnia 2010 ok szkoda ze tego nie da sie juz zmienic, ale trudno nic nie jest idealne a jeszcze jedno pytanie.Wzmacniacz może "przekierować" dźwięk z jednego kanału na wszystkie głośniki?Dzięki i nawzajem pogodnych świąt i mokrego dyndusa Odpisz, cytując
Valve Napisano 4 kwietnia 2010 Napisano 4 kwietnia 2010 Jeżeli masz pięć głośników to musiałbyś mieć wzmacniacz z tyloma wyjściami, plus jeszcze na subwoofer. Ale w takim przypadku wydaje mi się, że tylne głośniki również grają ciszej. Tak to już jest z dźwiękiem przestrzennym. Dziękuję za życzenia Odpisz, cytując
janek Żuk Napisano 5 kwietnia 2010 Autor Napisano 5 kwietnia 2010 czyli wzmacniacz z funkcja 5.1 bedzie dobry?widziałem cos takiego na allegro http://allegro.pl/item905136004_super_na_i...slim_f_vat.htmlmoże być? (moje głośniki maja ok 170 wat łącznej mocy) Odpisz, cytując
Valve Napisano 5 kwietnia 2010 Napisano 5 kwietnia 2010 Odradzam Ci kupowanie tego typu urządzeń i naprawdę polecam zostać przy tym co masz.Poza tym w tym wzmacniaczu który pokazałeś nie ma wyjścia na subwoofer. Więc to mija się z celem. Odpisz, cytując
janek Żuk Napisano 6 kwietnia 2010 Autor Napisano 6 kwietnia 2010 ok dzięki za rade bo już nie na niego za bardzo napaliłem to odradzasz wzmaczniacz,a czemu nie opłaca sie go kupować (ogólnie wzmaki do tych głośników) ? Odpisz, cytując
Valve Napisano 7 kwietnia 2010 Napisano 7 kwietnia 2010 to są głośniki komputerowe, a nie do kina domowego. wiec ten wzmacniacz, który maja w zupełności wystarczy ; ) Odpisz, cytując
janek Żuk Napisano 7 kwietnia 2010 Autor Napisano 7 kwietnia 2010 ok dzięki za pomoc a jeszcze jedno pytanie poza tematem audio:widze ze masz nick valve.Lubisz gry z serii half life i dodatki i CS? Odpisz, cytując
Valve Napisano 8 kwietnia 2010 Napisano 8 kwietnia 2010 Nie szczególnie, ten nick wziął się znikąd : ) Odpisz, cytując
janek Żuk Napisano 8 kwietnia 2010 Autor Napisano 8 kwietnia 2010 aha no już myślałem bo te gry to jedne z moich ulubionych Odpisz, cytując
Recommended Posts