janek Żuk Napisano 30 marca 2010 Udostępnij Napisano 30 marca 2010 witam mam głośniki genius 5100.Mam je podłączone przez 3 kable 2RCA do 6kanałowej karty dźwiękowej.szukam przełączki do której można podłączyc te 3 kable i podłącze je do karty dźwiękowej pod jeden kanał (tak bedzie mi wygodniej)Jak sie nazywa element "D"?teraz mam podłączone elementy a,b,c,f. Zrobiłem mały rysunek może on troche wytłumaczy o co mi chodzi.Dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valve Napisano 2 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2010 Podłączając głośniki 5.1 pod jeden kanał nie będziesz miał dźwięku przestrzennego - po to właśnie są wyjścia na poszczególne sekcje głośników.Ale jeżeli się uprzesz to musisz poszukać jakichś rozgałęziaczy. Tak, żeby z jednego jack'a zrobiły się trzy wejścia jack. Wiem, że w sklepach można dostać z dwoma wejściami, co do trzeciego to się nie orientuję. Jednak raczej odradzam to rozwiązanie, proponuję pozostać przy takim podłączeniu jakie teraz masz. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek Żuk Napisano 3 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2010 kupiłem dwie podwójne (wsadziłem jedna w drugą)ale właśnie chodziło mi o to żeby wszystkie głośniki grały jednakowo glośno (tylnie grają ciszej)ale te przełączki nic nie dały jest ciszej niż normalnie a miało byc głośniej.moze wy macie jakąś dobra rade? czy zainwestowac juz w wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valve Napisano 3 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2010 Głośniki 5.1 mają to do siebie, ze tył gra ciszej, a to dlatego, że głośniki te są głośnikami efektowymi. Czyli przy oglądaniu np. meczu słychać z nich oklaski itd. Jak zauważyłeś podłączenie wszystkich kanałów razem nic nie dało i, o ile wiem, nie da się z tym nic zrobić. Dlatego polecam Ci powrócenie do poprzedniego podłączenia głośników. Wtedy pokombinuj w ustawieniach głośności poszczególnych kanałów - ścisz przednie i centralny, tylne zostaw głośniej. Ja osobiście mam głośniki 5.1 i mam przód "na maxa", tył tak samo tylko centralny troszkę ściszony, ale to już jest kwestia gustu. Pozdrawiam i przy okazji życzę Pogodnych Świąt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek Żuk Napisano 4 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2010 ok szkoda ze tego nie da sie juz zmienic, ale trudno nic nie jest idealne a jeszcze jedno pytanie.Wzmacniacz może "przekierować" dźwięk z jednego kanału na wszystkie głośniki?Dzięki i nawzajem pogodnych świąt i mokrego dyndusa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valve Napisano 4 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2010 Jeżeli masz pięć głośników to musiałbyś mieć wzmacniacz z tyloma wyjściami, plus jeszcze na subwoofer. Ale w takim przypadku wydaje mi się, że tylne głośniki również grają ciszej. Tak to już jest z dźwiękiem przestrzennym. Dziękuję za życzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek Żuk Napisano 5 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2010 czyli wzmacniacz z funkcja 5.1 bedzie dobry?widziałem cos takiego na allegro http://allegro.pl/item905136004_super_na_i...slim_f_vat.htmlmoże być? (moje głośniki maja ok 170 wat łącznej mocy) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valve Napisano 5 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2010 Odradzam Ci kupowanie tego typu urządzeń i naprawdę polecam zostać przy tym co masz.Poza tym w tym wzmacniaczu który pokazałeś nie ma wyjścia na subwoofer. Więc to mija się z celem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek Żuk Napisano 6 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2010 ok dzięki za rade bo już nie na niego za bardzo napaliłem to odradzasz wzmaczniacz,a czemu nie opłaca sie go kupować (ogólnie wzmaki do tych głośników) ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valve Napisano 7 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2010 to są głośniki komputerowe, a nie do kina domowego. wiec ten wzmacniacz, który maja w zupełności wystarczy ; ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek Żuk Napisano 7 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2010 ok dzięki za pomoc a jeszcze jedno pytanie poza tematem audio:widze ze masz nick valve.Lubisz gry z serii half life i dodatki i CS? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valve Napisano 8 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2010 Nie szczególnie, ten nick wziął się znikąd : ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek Żuk Napisano 8 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2010 aha no już myślałem bo te gry to jedne z moich ulubionych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts